Top 10 vreemde vieze snoep van de wereld

De top tien van de meest vreemde en rare snoepjes ter wereld

Er wordt tegenwoordig niet zo veel nieuwe snoep meer uitgevonden, de candybars die in de supermarkt schappen liggen zijn al jaren lang hetzelfde. Er zijn echter wel een aantal nieuwe snoepsoorten uitgevonden die opmerkelijk te noemen zijn en soms zelfs grotesk. Het snoepgoed is niet alleen origineel qua uiterlijk, vaak heeft het ook een vreemde smaak die niet iedereen zal kunnen waarderen. De volgende zoete producten zul je niet zomaar tegenkomen in de lokale supermarkt of snoepwinkel.

Hose nose snoepgoed

Er zit een gebruiksaanwijzing bij dit snoepgoed, je dient het object namelijk eerst om je hoofd te binden voordat je het kunt consumeren. De huls waar de snoep inzit is een plastic mal in de vorm van een neus. Hierdoor past hij precies op de vorm van je eigen neus. De inhoud van het plastic reukorgaan is gevuld met vloeibaar, geleiachtig snoepgoed. Als je met beide vingers tegelijkertijd op de neusvleugels drukt komt er letterlijk snot uit het plastic reukorgaan gedropen dat je kunt opslobberen met je vochtige tong. Het is niet echt gek dat dit bizarre idee niet wereldwijd in productie genomen is, het is natuurlijk een smerig idee om snoep die lijkt op snot uit een neus op te likken. 

Gummy Worm snoep

De Gummy worm is de grootste en langste snoepworm ter wereld. Deze monsterlijke snoepworm zul je niet snel in je tuin vinden onder het aardoppervlak en al helemaal niet in een lokale snoepwinkel. De reusachtige worm weegt bijna anderhalve kilo en heeft een lijf dat maar liefst vijfenzeventig centimeter lang is. De Gummy Worm is verkrijgbaar in twee verschillende smaken die gemengd zijn in het lijf van de worm. Het is lekker om zijn wormachtige vorm eerst in te smeren met het bekende zoete snoeppoeder voor een extra smaaksensatie. Echter zul je wel ontzettend veel van het goedje nodig hebben om hem helemaal te behandelen. De Gummy Worm is leuk voor op een kinderfeestje, je kunt hem onmogelijk in je eentje op krijgen, tenzij je hem in delen opeet.

Cockroach Candy

Snoepjes zijn lekker omdat ze zoet zijn en een aantrekkelijke vorm hebben. Deze Cockroach Candy heeft niet echt wat je noemt een aanlokkelijk uiterlijk dat uitnodigt om in je mond te steken. De snoep is namelijk geïnspireerd op de vorm van een smerige kakkerlak. Als je door het harde schild heen hebt gebeten met je tanden kom je uit bij zijn sappige ingewanden. De vulling van de beesten bestaat uit een geleiachtige substantie die niet zo dik is als het schild van de kakkerlak. De grote schilden vallen uit elkaar op je tong terwijl de zoete gelei vermengt met het goedje. In een enkele verpakking zit een moederkakkerlak en een babykakkerlak om op te eten, gelukkig smaakt het naar cola en niet naar het bittere bloed van deze smerige keversoort.

Earwax Candy

Net als de Hose Nose is Earwax Candy snoepgoed dat geïnspireerd is op bepaalde onderdelen van het menselijk lichaam. De verpakking is niet gevuld met snot, maar met oorsmeer! Natuurlijk is de inhoud niet echt gevuld met deze menselijke, smerige afvalstof maar hij is vervangen door een fruitige, zoete, geleiachtige substantie. Er is een lepeltje toegevoegd bij het product zodat je de zoete gelei rechtstreeks uit het oor kunt lepelen. Net als de Hose Nose wekt de Earwax Candy erg veel walging op, het lijkt me niet echt smakelijk om een oor leeg te lepelen, ook al is het nep, het blijft suggestieve smerigheid.

 Bacon kauwgom

Ook hoog in de top 10 van vreemde snoepjes staat de Bacon Kauwgom. Deze kauwgom ziet eruit alsof je hem zo in de pan kunt mikken bij je eieren op een relaxte zondagochtend. Echter is deze bacon niet uit een varken gesneden en dus niet geschikt om in de pan te laten sudderen. Deze baconstrips zijn compleet gemaakt van snoepgoed. Bacon liefhebbers kunnen worden verwend met deze kauwgom, het is dan ook een leuk geschenk om cadeau te geven aan de echte carnivoren. Deze versie smaakt echter niet naar het zoute bacon, maar gewoon naar zoetigheid. Wel zijn er ontzettend veel andere producten te vinden op de markt die een baconsmaak hebben zoals bijvoorbeeld bacon ijs, bacon chocolade, bacon gebak en bacon sap.

Big Ol’ Bear Party Gummy Bear

Deze gummy bear, ook wel goudbeer genoemd, is gigantisch van formaat. Hij is maar liefst vijfenveertig centimeter hoog en weegt maar liefst twaalf kilo. De goudberen worden al jaren gemaakt door het bekende Duitse bedrijf Haribo. Als je ze weleens in het water hebt gegooid zul je vast weten dat ze dan een groter formaat krijgen, echter halen ze het niet bij de omvang van deze Big Ol’ Bear. Door zijn uiterlijke verschijning zou je hem bijna te lijf gaan met mes en vork. Zijn lichaam is compleet gemaakt van suiker, het is niet verstandig om hem in een keer op te eten want dan slaap je een week lang niet omdat je suikerspiegel door het plafond zal knallen. De maag van de snoepbeer is hol, deze kun je bijvoorbeeld vullen met verschillende snacks of ander snoepgoed, het is leuk om het gat te vullen met allerlei mini goudbeertjes. De eetbare beer is in allerlei kleuren verkrijgbaar, elke kleur vertegenwoordigt een andere smaakt. Deze behemoth onder de Haribo goudberen kost honderdvijfentwintig euro.

 Gummi X-Ray Fish snoep

De Gummy X-Ray Fish smaakt net zoals de Big Ol’ Bear Party Gummy Bear en de Gummy Worm ongeveer hetzelfde. Je kunt het vlees van de vis afpeuzelen waardoor zijn ingewanden bloot komen te liggen. Als je de schubachtige buitenkant opgegeten hebt kun je verder gaan met het verorberen van de zoete ingewanden van de snoepvis. De Gummi X-Ray Fish biedt alles behalve een juiste anatomisch correcte weergave van de binnenkant van een vis natuurlijk, daarvoor moet je toch echt met je hengel naar een visvijver toe.

Sour toilet candy

Dat mensen ooit snoep zouden gaan eten uit een toilet dat had waarschijnlijk niemand ooit gedacht. Het zal best lekker spul zijn, maar het idee is onsmakelijk. Uiteindelijk gaat het ook om de uiterlijke presentatie die mee helpt om snoep er aantrekkelijk uit te laten zien. Dit miniatuur toilet is gevuld met snoeppoeder, om het eruit te halen gebruik je de bijgevoegde afwasborstel, ofwel een rode lolly met kersensmaak, om het snoepgoed uit de toiletpot te vissen. Als je met je tong de afwasborstel vochtig hebt gemaakt dip je hem vervolgens in het snoeppoeder van het toilet waarna je hem vervolgens in je mond duwt. Een waardige plaats in de top 10 van meest vieze en rare snoepjes ter wereld.

Chocolate Covered Wafer Ant Candy

Insecten zijn in verschillende delen van de wereld een lekkernij, niet alleen zijn de producten populair snoepgoed onder de jeugd, tevens volwassenen smullen ervan. Er worden dan ook al een tijdje pogingen gedaan om het op de Westerse markt populair te maken. Veel mensen walgen nog steeds van het idee om insecten op te eten, het wordt niet als een lekkernij gezien. De Chocolate Covered Wafer Ant Candy is een ideale manier om kennis te maken met vreemd snoepgoed. Het is een wafel die voorzien is van een lekkere coating van chocolade, in de wafel zitten geen karamelstukjes of nootjes verwerkt, maar mieren die gefokt worden op een Ant Farm.

Eye Brain Soup Kit

De laatste plaats van de top 10 vreemdste snoepjes ter wereld staat de eye Brain Soup Kit. De ingrediënten in deze vreemde soep laten nu niet echt meteen je speekselkliertjes tegen de achterkant van je tong aanschieten. Met de Eye Brain Soup kit kun je zelf je eigen zoete soep maken. Door de tube snoepbloed te legen in de kom vormt het de basis van de soep, vervolgens kun je de bijgevoegde hersenpannen en eetbare oogballen in de mix verwerken. Zo ontstaat er een bloederig soepje die ideaal past bij het spookfeest van Halloween bijvoorbeeld.

Reacties