Côte d'Or Kilt chocolade het slechtste product van Côte d'Or?

Côte d'Or chocolade is altijd lekker en van hoge kwaliteit, toch?

Côte d'Or staat bekend om haar zalige chocolade repen en hoge kwaliteit chocolade. Dit nieuwe  Côte d'Or product dat we te koop zagen besloten we eens goed onder de loep te nemen. Hieronder lees je wat we van de Côte d'Or Kilt vinden.



Bij een Kilt denken we altijd aan een Schotse rok waaronder men vaak geen ondergoed draagt. Of dit een Schotse volksfabel is, of waar is kunnen we niet bevestigen. We dachten aanvankelijk dat het woord ‘Kilt’ voor ‘Koud’ stond, maar na wat googelen kwamen we enkel op de Schotse rok terecht. Nu heeft het woord wel wat weg van ‘Kil’ en dat past wel goed bij het ijzige blauwe sneeuwvlokje dat bij de naam van het product is geplaatst. Genoeg daarover, we hebben besloten om het te laten rusten. De Kilt schijnt het beste te smaken als deze gekoeld wordt in de koelkast. Om het verschil te testen legde we er twee in de koeling en scheurde er alvast een uit de wikkel.

 

De chocolade reep bestaat uit een aantal blokken die vrij grof zijn qua formaat. Van binnen is deze gevuld met een zachte cacaovulling, de chocolade haalt echter niet het niveau van vergelijkbare producten van het merk dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. De smaak en textuurbeleving zijn onder de maat, het is alsof het product een gefaald probeersel is van de concept afdeling die nieuwe versnaperingen ontwikkelen voor het merk, vandaar dat deze al snel niet meer te koop was in de winkel. De repen uit de koelkast waren ook niet de lekkerste die we ooit hebben geproefd, de zachte vulling wordt hard waardoor het niet prettig is om deze af te bijten.

 De kwaliteit van de chocolade was zeer onder de maat door het ontbreken van een echte cacao smaak. We vinden het ontzettend jammer dat we een Côte d'Or product zo’n lage beoordeling moeten geven, al is het wel goed om te zien dat er ruimte is voor innovatie en het risico is dat het niet altijd goed wordt uitgevoerd. 

Sinds een hele tijd hebben we de Cote d’Or Kilt ook niet meer in de winkelschappen zien liggen en dat is misschien ook maar het beste, wij denken dat veel mensen onze mening delen van de beoordeling.

Wij beoordelen de Cote d’Or Kilt met 2 van de 10 snoepjes!

Reacties