Top 10 duurste cupcake smaken van de wereld

Wat zijn de top 10 duurste cupcakes van de wereld?

Hier volgt een lijst van de duurste cupcakes ter wereld! Een aantal van deze zoete versnaperingen zijn onbetaalbaar en belachelijk duur. In dit artikel worden de duurste cupcakes besproken en kom je erachter hoeveel je nog zult moeten sparen om ze in je mond te kunnen stoppen.

Nummer 1: Rox Diamond Cupcake

De zogenaamde Rox Diamond cupcake staat met stip op nummer 1 in de top 10 lijst van duurste cupcakes ter wereld. De top van deze speciale cupcake is voorzien van een ontzettend zalige roze glazuurberg. Daarop zijn kleine glinsterende diamantjes te vinden die samen meer dan 150.000 dollar waard zijn en dat is toch zomaar een slordige 110.000 euro voor een enkel cakeje. Zo zie je maar, het enige wat de duurste cupcake ter wereld zo duur maakt zijn de diamanten, zonder deze glinsterende stenen is het een gewone cupcake.

Nummer 2: Sparkling Red Velvet Cupcake
Red Velvet cake is een rode cake die zo zacht is als fluweel. Red Velvet cake wordt in sommige delen van de wereld vaak met Valentijnsdag gegeten door geliefden om hun genegenheid te symboliseren. Deze cupcake is ook gemaakt van red velvet, in het glazuur dat zich op de top bevindt is een dure diamant aanwezig die in een gouden ring 
vastzit bevestigd. Dit is het ultieme Valentijnscadeau en tegelijkertijd een geschikt huwelijksaanzoek, maar je zult er wel even voor moeten sparen.

Nummer 3: Mervis Diamonds Fantasy Cupcake
Mervis Diamonds is een bekende importeur van diamanten. Om het honderd jarig bestaan van het goedlopende bedrijf te vieren is er een speciale cupcake gemaakt, aan deze luxe cupcake hangt een prijskaartje van maar liefst 30.000 dollar. De rede waarom hij zo duur is: de cake is bedekt met een dekentje van diamantengruis. De Mervis Diamond Fantasy Cupcake is te bestellen al moet je wel van te voren even betalen.



Nummer 4: Food Network UK's Cupcake Dress
De cupcake jurk is een ontzettend duur kledingstuk dat gemaakt is door de Food Network. Er zitten maar liefst driehonderd cupcakes van allerlei soorten en maten in dit kunstige kledingsstuk verwerkt. Zorg ervoor dat je eerst naar het toilet bent geweest voordat je in deze eetbare jurk stapt want je kunt je daarna niet goed meer bewegen. Ondanks dat de jurk niet echt praktisch is maak je wel de blits op feestjes en partijen.

Nummer 5: Food Network UK’s Luxe Gold Cupcake
De top 4 van duurste cupcakes ter wereld zijn eigenlijk meer kunstwerkjes te noemen die je maar beter niet kunt opeten omdat de diamanten de zoete versnapering zoveel waard maken. De volgende cupcakes in deze top 10 lijst zijn niet zo duur als de top drie maar ze zijn wel eetbaar. Zo is er de Luxe Gold Cupcake gemaakt door de Food Network. Er zit een vulling van lekkere perziken in combinatie met dure champagne jam in verwerkt. Daarbovenop zit een botercreme gemaakt met Chateau Yquem. De cupcake is verpakt in 24 karaats bladgoud, het grappige aan deze cupcake is dat je er een bodyguard bij krijgt die een oogje in het zeil houdt  terwijl je hem op eet. Dit hele pakket is te koop voor maar liefst 1227 dollar.

Nummer 6: Bloomsbury’s Golden Phoenix
In Dubai moet alles altijd groter en duurder, het is dan ook niet gek dat er een eetbare cupcake te vinden is die over de duizend dollar kost. De zogenaamde Golden Phoenix cupcake is gemaakt met exclusieve ingredienten. Het is alsof er een gouden vuurvogel op je bord ligt. Deze dure cupcake is wel eetbaar en niet zoals die cupcakes met diamanten erover heen want dat zijn meer kunstwerkjes te noemen om naar te kijken en geen echte zoete tussendoortjes die je op kunt smikkelen.

Nummer 7: Diamond cupcake
Een bakkerij in Toronto kreeg de opdracht van een rijke klant om iets speciaals voor zijn vrouw te maken ter ere van haar veertigjarige verjaardag. De dame in kwestie pompt graag wat suiker in haar lijf daarom heeft haar man een toepasselijk cadeau bedacht voor haar. Deze extravagante cake is met de hand gemaakt, hij is bedekt met het glittergruis van diamanten en 24-karaats schilfers die gemaakt zijn van goud. Daarnaast zijn er heerlijke eetbare suikerparels aanwezig waardoor de cupcake 900 dollar moet kosten.

Nummer 8: Palazzo Decadence D’or Cupcake

Na dit speciale verjaardagscadeau volgt de luxueuze Palazzo Decadence D'or Cupcake van maar liefst 750 dollar. Er zitten enkel eetbare delen in dit dure toetje verwerkt dus je hoeft niet op te passen dat je tanden breken. Waarom hij zo duur is? Omdat de ingrediënten erg duurzaam zijn. Zo is er gouden vanille kaviaar uit Tahiti in deze extravagante en exotische cupcake verwerkt. De cup is gemaakt van de duurzame Palmira Single Estate chocolade. Bovenop is de cake bedekt met eetbare goudschilfers. Een speciale Remy Martin Cognac wordt er bij geserveerd om de smaakbeleving af te maken.

Nummer 9: Magnolias bakery caramel cupcakes
De volgende twee cupcakes in deze top 10 zijn niet zo belachelijk duur, je zult er geen fortuin aan hoeven uitgeven net zoals de vorig genoemde cupcakes. Deze lekkernijen zijn gemaakt door de beroemde Magnolia bakerij. Ze kosten maar 48 dollar en dat is geen hoge prijs in vergelijking met de cupcakes die met diamanten ingelegd zijn. Magnolia Bakery heeft een naam opgebouwd door desserts van hoge kwaliteit te produceren, met hun speciale caramel cupcakes bewijzen ze nog steeds dat ze een van de beste bakkers van de wereld zijn.

Nummer 10: Crave Cupcake’s Maple Bacon Cupcake

In Australië zit Crave Cupcake's gevestigd, een van de meest beroemde locaties om allerlei soorten cupcakes en andere lekkernijen te kopen in het land van de Aussies. Crave Cupcake's heeft een ongelofelijk smakelijke Maple Bacon cupcake gemaakt, daar is een gouden champagne macaron aan toegevoegd. De bacon die eraan toegevoegd is smaakt zout en dat zorgt voor een perfect huwelijk met de zoete smaak van de glazuur.

Reacties