De nieuwe KitKat met aardbeien smaak: KitKat Strayberry flavour

KitKats met aardbeien smaak eten 

KitKat strawberry flavor: In Japan zijn ze gevoelig voor bijzondere en extreme smaak combinaties, bijna niets is te gek in de Aziatische cultuur. De Strawberry Kit Kat is dan ook al een hele tijd ingeburgerd in het verre oosten. Wij van snoepquest zijn inmiddels ook heel wat vreemde smaken tegengekomen die afwijken van de norm. De Kit Kat met aardbeiensmaak wekte aanvankelijk geen argwaan op, omdat de smaaktoevoeging geen extreem vreemd experiment was zoals de KitKat met aardappelsmaak of met komkommer smaak. Hier vind je onze bevindingen over de KitKat Strawberry flavor.


De geur van aardbeien en chocolade


Na het openen van de wikkel komt er direct een geurige golf de neusgaten binnen gevlogen die hint naar aardbeien. Deze ruikt alles behalve natuurlijk, maar geeft een zeer chemische, kunstmatige geur af, deze verspreiding schept al direct een slechte indruk. De kleur van de coating wijkt ook af van de iconische rode tint die aardbeien van nature al hebben, in plaats van het felle rood is het een roze crème achtige tint geworden in deze snoepreep.


De basis van het iconische KitKat snoepgoed is onveranderd, de knapperige wafels en chocolade coating staan nog altijd garant voor een heerlijke smaakbeleving. Het vleugje aardbeien extract dat eraan is toegevoegd smaakt fruitig en zoet. Ondanks dat de aardbeiensmaak niet erg aanwezig is sluit deze toch goed aan bij de rest van de ingrediënten. De zoete fruit smaak mengt uitstekend samen met de suikerige wafelstructuur, tijdens het kauwproces smelten ze heerlijk samen en dat zorgt voor een goede smaakbeleving op de tong.

Het komt erop neer dat als je van aardbeien en tegelijkertijd van Kitkat houdt dat deze zeker speciale editie zeker de moeite waard is om te proeven. Als je voor de chocolade gaat en niet voor de fruitsmaak dan adviseren we om gewoon de welbekende normale Kitkat te kopen.


Wij beoordelen de KitKat Strawberry flavour met 8 van de 10 snoepjes!
 

Reacties