Wat is de duurste chocolade van de wereld?
Volgens liefhebbers en
fijnproevers van chocolade kan de perfecte chocolade niet duur genoeg zijn. De bonbon, praline en andere zoetige
zaligheden worden vervaardigd door professionals die zich gespecialiseerd
hebben in het maken van chocolade. Voor hen is geen enkele chocolade goed
genoeg die gewoon beschikbaar is voor de normale consument die moet leven van
een gemiddeld inkomen. Deze koningen van de chocolade scheppen de meest dure
chocolaatjes en bonbons van de wereld, ze zijn gemaakt van de meest verfijnde
materialen. Hier volgt een lijst van de duurste chocolade en bonbons ter wereld
gemaakt door de top van de chocolade makers.
De
chocolade van Richard Donnelly
Prijs: 125 euro per kilo
Richard Donnelly is begonnen met het maken van chocolade in het jaar 1988. Hij
ging meteen voor zichzelf aan de slag na afgestudeerd te zijn als een meester
van de chocolade in Brussel en Parijs. Sindsdien heeft hij door zijn creaties
veel naamsbekendheid gekregen. Richard en zijn medewerkers maken de chocolade
versnaperingen stuk voor stuk met de hand. Hij staat erom bekend om eenvoudige
smaken om te toveren tot een veelzijdige smaak belevenis. Zijn bonbons zijn
gemaakt van de meest verfijnde Franse en Belgische producten. Voor 125 euro heb
je een kilo van zijn beste chocolade.
De bonbons
van Vosges Haut-chocolat
Prijs: 116 euro per kilo
Vosges Haut is een team van chocolademakers dat al ontzettend veel kenmerkende
smaken op de markt heeft gebracht. Ook zijn ze verantwoordelijk voor een aantal
vreemde smaken waarvan je nooit zult verwachten dat ze zullen smaken als je
leest wat er in verwerkt zit, maar goed misschien moet je er een fijnproever er
voor zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een melkchocolade bonbon gevuld met
een smaak die richting een Indiase Curry gaat? Of neem de beroemde Black Pearl
bonbon, waarvan de kern achter het donkere chocolade omhulsel gevuld is met met
scherpe wasabi en bittere gember. Dan is er nog het chocolaatje genaamd Red
Fire gemaakt met scherpe Ancho en Chipotle, dit zijn twee scherpe soorten chili
pepers. Als laatste is er de Finnochio bonbon, deze is voorzien van een
hazelnootvulling gemaakt van Siciliaanse hazelnoten en basilicum azijn.
De
bonbonnerie van Chuao Chocolatier
Prijs: 132 euro per kilo
Chuao Chocolatier is een bonbonnière die vernoemd is naar een beroemde cacao
producerende regio in Venezuela, het bedrijf zit midden in het gebied
gevestigd. Ze vervaardigen en bewerken hun zalige Zuid-Amerikaanse chocolade
door middel van West-Europese technieken te gebruiken. Door deze combinatie
ontstaat een erg exclusieve smaak. Chuao Chocolatier gebruikt enkel verse
ingrediënten en ziet het als heiligschennis om conserveer middelen of andere
rotzooi toe te voegen aan de lekkernij. Enkel de van te voren kritisch
geselecteerde ingrediënten zijn goed genoeg voor de chocolade van de Chuao
Chocolatier.
De bonbons
van Richart Criollo
Prijs: 200 euro per kilo
Richart Criollo bonbons zijn exclusieve chocolade verwennerijen. De chocolade
is gemaakt van een duurzame cacao die wordt gewonnen in Venezuela uit de beste
gebieden die grondstoffen voor chocolade leveren. Enkel de beste ingrediënten
worden gebruikt waardoor een bijzondere smaakbeleving wordt opgeroepen door
gebruik te maken van kwalitatief hoge producten zoals amandelen, frambozen en
allerlei andere exotische smaken. Elke bonbon is uiteraard met de hand op
ambachtelijke wijze door vakmannen gemaakt.
Pierre
Marcolini maakt heerlijke truffels
Prijs: 152 euro per kilo
Pierre Marcolini produceert chocolade truffels van de meest duurzame
ingrediënten. De beste en heerlijkste cacaobonen worden ervoor gebruikt uit de
beste streken waar ze cacaoplanten verbouwen. De truffels van Pierre zijn
gevuld met een zalige hazelnootpraline waarin met honing gecarameliseerde hazelnoten
en amandelen zitten.152 euro is een schijntje in vergelijking met de
Chocopologie van Fritz Knipschildt die verderop in dit artikel besproken gaat
worden.
De chocolade van Debauve en Gallais
Prijs: 160 euro per kilo
Debauve & Gallais maakt gebruik van een traditionele wijze van chocolade
maken. Het bedrijf gebruikt zeer weinig tot bijna geen suiker om hun chocolade
te maken, er is enkel plek voor de pure smaak van cacao. Er worden speciale
Piedmont hazelnoten en Perigord nuts gebruikt om de zalige bonbons te voorzien
van zoete ingewanden. Voeg daaraan Turkse rozijnen, Spaanse amandelen, walnoten
uit Turijn en rum uit de Antillen aan toe en je hebt een samenstelling van een
aantal ongelofelijk goede smaken. Debauve & Gallais maakt uiteraard ook
geen gebruik van kleurstoffen, smaakstoffen of andere kunstmatige middelen.
De dure
chocolade van Noka
Prijs: 1440 euro per kilo
Noka chocolade heeft een van de beste en meest verfijnde donkere chocolade van
over de hele wereld geschept. De zalige substantie wordt gemaakt met behulp van
met de hand geselecteerde cacaobonen uit Venezuela, Ecuador een aantal bekende
landen die cacao produceren. Je moet er wel even voor sparen, deze pure
verwennerij kost namelijk 1440 euro per kilo. De subtitel van de chocolade is
'encore' dat in het Nederlands vertaald kan worden als 'meer' of 'nog meer'. Je
wilt er graag meer van eten door de uitstekende smaak, maar natuurlijk moet je
wel je bankrekening in de gaten houden, een doos Noka chocolade kost ongeveer
een maandloon.
De met
goud gevulde bonbon van Delafee
Prijs: 850 euro per kilo
De chocolade specialisten van Delafee hebben een speciale bonbon gemaakt waar
een verborgen extraatje in zit verwerkt. Ze maken gebruik van de beste
ingrediënten zoals de speciaal met de hand geselecteerde cacaobonen voor de
chocolade. Hun praline is gemaakt van de beste hazelnoten. Het speciale aan
Delafee chocolade is dat er in de zalige substantie eetbare stukjes van
24-karaats goud in verwerkt zijn. Deze gouden kostbare vlokken smelten perfect
samen met de beste cacao boter, vanille en kokosnootolie ter wereld om een
geweldige smaakbeleving tot stand te brengen op je tong. Deze bonbon gevuld en
bedekt met goud is enkel betaalbaar voor de mensen die geld teveel hebben.
Chocopologie
door Fritz Knipschildt
Prijs: 4350 euro per kilo
Knipschildt Chocolatier heeft het gepresteerd om nog een duurdere bonbon te
maken om je tong te strelen. Knipschildt is opgericht in 1999 door de chocolade
expert Fritz Knipschildt. Fritz Knipschildt is een culinaire meesterchef uit
Denemarken, hij heeft een chocolaatje bedacht die hij de titel Chocopologie
heeft gegeven. Dit is verreweg het duurste chocolaatje ter wereld, als je hem
in je mond steekt prop je maar liefst in een hap 250 dollar in je mond, zorg er
dan ook voor dat je ervan geniet. De buitenkant van de chocopologie bestaat uit
een schild van de beste en duurste chocolade. Het chocolade omhulsel is de jas
van een kostbare truffel die in de kern zit verstopt. Hij ligt ontspannen in
een lekkere ganache van truffelolie. De truffel wordt met de hand gerold door
cacao poeder en het gruis van chocolade. De Chocopologie is absoluut het
duurste chocolaatje van de wereld. Als je niet meer weet wat je moet doen met
je geld als je rijk bent kun je nog altijd voor 4350 euro een kilo van deze
chocolade kopen. Of je kunt voor de prijs van ruim 190 euro een enkele
Chocopologie truffel kopen.
Reacties
Een reactie posten