De duurste chocolade van de wereld

 Wat is de duurste chocolade van de wereld? 

Volgens liefhebbers en fijnproevers van chocolade kan de perfecte chocolade niet duur genoeg zijn. De bonbon, praline en andere zoetige zaligheden worden vervaardigd door professionals die zich gespecialiseerd hebben in het maken van chocolade. Voor hen is geen enkele chocolade goed genoeg die gewoon beschikbaar is voor de normale consument die moet leven van een gemiddeld inkomen. Deze koningen van de chocolade scheppen de meest dure chocolaatjes en bonbons van de wereld, ze zijn gemaakt van de meest verfijnde materialen. Hier volgt een lijst van de duurste chocolade en bonbons ter wereld gemaakt door de top van de chocolade makers.

De chocolade van Richard Donnelly

Prijs: 125 euro per kilo
Richard Donnelly is begonnen met het maken van chocolade in het jaar 1988. Hij ging meteen voor zichzelf aan de slag na afgestudeerd te zijn als een meester van de chocolade in Brussel en Parijs. Sindsdien heeft hij door zijn creaties veel naamsbekendheid gekregen. Richard en zijn medewerkers maken de chocolade versnaperingen stuk voor stuk met de hand. Hij staat erom bekend om eenvoudige smaken om te toveren tot een veelzijdige smaak belevenis. Zijn bonbons zijn gemaakt van de meest verfijnde Franse en Belgische producten. Voor 125 euro heb je een kilo van zijn beste chocolade.

De bonbons van Vosges Haut-chocolat

Prijs: 116 euro per kilo
Vosges Haut is een team van chocolademakers dat al ontzettend veel kenmerkende smaken op de markt heeft gebracht. Ook zijn ze verantwoordelijk voor een aantal vreemde smaken waarvan je nooit zult verwachten dat ze zullen smaken als je leest wat er in verwerkt zit, maar goed misschien moet je er een fijnproever er voor zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een melkchocolade bonbon gevuld met een smaak die richting een Indiase Curry gaat? Of neem de beroemde Black Pearl bonbon, waarvan de kern achter het donkere chocolade omhulsel gevuld is met met scherpe wasabi en bittere gember. Dan is er nog het chocolaatje genaamd Red Fire gemaakt met scherpe Ancho en Chipotle, dit zijn twee scherpe soorten chili pepers. Als laatste is er de Finnochio bonbon, deze is voorzien van een hazelnootvulling gemaakt van Siciliaanse hazelnoten en basilicum azijn.

De bonbonnerie van Chuao Chocolatier

Prijs: 132 euro per kilo
Chuao Chocolatier is een bonbonnière die vernoemd is naar een beroemde cacao producerende regio in Venezuela, het bedrijf zit midden in het gebied gevestigd. Ze vervaardigen en bewerken hun zalige Zuid-Amerikaanse chocolade door middel van West-Europese technieken te gebruiken. Door deze combinatie ontstaat een erg exclusieve smaak. Chuao Chocolatier gebruikt enkel verse ingrediënten en ziet het als heiligschennis om conserveer middelen of andere rotzooi toe te voegen aan de lekkernij. Enkel de van te voren kritisch geselecteerde ingrediënten zijn goed genoeg voor de chocolade van de Chuao Chocolatier.

De bonbons van Richart Criollo

Prijs: 200 euro per kilo
Richart Criollo bonbons zijn exclusieve chocolade verwennerijen. De chocolade is gemaakt van een duurzame cacao die wordt gewonnen in Venezuela uit de beste gebieden die grondstoffen voor chocolade leveren. Enkel de beste ingrediënten worden gebruikt waardoor een bijzondere smaakbeleving wordt opgeroepen door gebruik te maken van kwalitatief hoge producten zoals amandelen, frambozen en allerlei andere exotische smaken. Elke bonbon is uiteraard met de hand op ambachtelijke wijze door vakmannen gemaakt. 

Pierre Marcolini maakt heerlijke truffels

Prijs: 152 euro per kilo
Pierre Marcolini produceert chocolade truffels van de meest duurzame ingrediënten. De beste en heerlijkste cacaobonen worden ervoor gebruikt uit de beste streken waar ze cacaoplanten verbouwen. De truffels van Pierre zijn gevuld met een zalige hazelnootpraline waarin met honing gecarameliseerde hazelnoten en amandelen zitten.152 euro is een schijntje in vergelijking met de Chocopologie van Fritz Knipschildt die verderop in dit artikel besproken gaat worden.



De chocolade van Debauve en Gallais

Prijs: 160 euro per kilo
Debauve & Gallais maakt gebruik van een traditionele wijze van chocolade maken. Het bedrijf gebruikt zeer weinig tot bijna geen suiker om hun chocolade te maken, er is enkel plek voor de pure smaak van cacao. Er worden speciale Piedmont hazelnoten en Perigord nuts gebruikt om de zalige bonbons te voorzien van zoete ingewanden. Voeg daaraan Turkse rozijnen, Spaanse amandelen, walnoten uit Turijn en rum uit de Antillen aan toe en je hebt een samenstelling van een aantal ongelofelijk goede smaken. Debauve & Gallais maakt uiteraard ook geen gebruik van kleurstoffen, smaakstoffen of andere kunstmatige middelen.

De dure chocolade van Noka

Prijs: 1440 euro per kilo
Noka chocolade heeft een van de beste en meest verfijnde donkere chocolade van over de hele wereld geschept. De zalige substantie wordt gemaakt met behulp van met de hand geselecteerde cacaobonen uit Venezuela, Ecuador een aantal bekende landen die cacao produceren. Je moet er wel even voor sparen, deze pure verwennerij kost namelijk 1440 euro per kilo. De subtitel van de chocolade is 'encore' dat in het Nederlands vertaald kan worden als 'meer' of 'nog meer'. Je wilt er graag meer van eten door de uitstekende smaak, maar natuurlijk moet je wel je bankrekening in de gaten houden, een doos Noka chocolade kost ongeveer een maandloon.

De met goud gevulde bonbon van Delafee

Prijs: 850 euro per kilo
De chocolade specialisten van Delafee hebben een speciale bonbon gemaakt waar een verborgen extraatje in zit verwerkt. Ze maken gebruik van de beste ingrediënten zoals de speciaal met de hand geselecteerde cacaobonen voor de chocolade. Hun praline is gemaakt van de beste hazelnoten. Het speciale aan Delafee chocolade is dat er in de zalige substantie eetbare stukjes van 24-karaats goud in verwerkt zijn. Deze gouden kostbare vlokken smelten perfect samen met de beste cacao boter, vanille en kokosnootolie ter wereld om een geweldige smaakbeleving tot stand te brengen op je tong. Deze bonbon gevuld en bedekt met goud is enkel betaalbaar voor de mensen die geld teveel hebben.

Chocopologie door Fritz Knipschildt

Prijs: 4350 euro per kilo
Knipschildt Chocolatier heeft het gepresteerd om nog een duurdere bonbon te maken om je tong te strelen. Knipschildt is opgericht in 1999 door de chocolade expert Fritz Knipschildt. Fritz Knipschildt is een culinaire meesterchef uit Denemarken, hij heeft een chocolaatje bedacht die hij de titel Chocopologie heeft gegeven. Dit is verreweg het duurste chocolaatje ter wereld, als je hem in je mond steekt prop je maar liefst in een hap 250 dollar in je mond, zorg er dan ook voor dat je ervan geniet. De buitenkant van de chocopologie bestaat uit een schild van de beste en duurste chocolade. Het chocolade omhulsel is de jas van een kostbare truffel die in de kern zit verstopt. Hij ligt ontspannen in een lekkere ganache van truffelolie. De truffel wordt met de hand gerold door cacao poeder en het gruis van chocolade. De Chocopologie is absoluut het duurste chocolaatje van de wereld. Als je niet meer weet wat je moet doen met je geld als je rijk bent kun je nog altijd voor 4350 euro een kilo van deze chocolade kopen. Of je kunt voor de prijs van ruim 190 euro een enkele Chocopologie truffel kopen.

Reacties