Brownie of Mars: dan maar de Mars Brownie snoepreep!

Eet en koop de Amerikaanse limited edition snoepreep Mars Brownie! 

Mars Brownie: Als wij ons in de openbare ruimte verkeren dan speuren we met de nauwkeurigheid van een havik de schappen af naar nieuwe producten om te testen. Als ons oog dan valt op een onbekende wikkel wordt de nieuwsgierigheid op positieve wijze geprikkeld. De verpakking van deze speciale Mars editie zou zo aan onze neus voorbij zijn gegaan, omdat deze niet goed opvalt omdat de basis tint van de verpakking niet extreem is veranderd en dus onopvallend zwart is. Een element onder het bekende logo dat het zwart breekt is het oranje element waar het woord ‘choc brownie’ is toegevoegd. Gelukkig dat onze oplettende blik deze speciale editie eruit pikten en we er direct bovenop doken, het is immers niet vaak dat Mars een limited edition candy bar uit brengt van een van hun meest populaire producten.


De naam van deze speciale editie van de Mars reep kan je enigszins op het verkeerde been zetten en dat ligt natuurlijk helemaal aan het verwachtingspatroon dat in je van te voren creëert voor jezelf zonder te weten wat er in de wikkel te vinden is. Er is in ieder geval geen dikke brownie laag bovenop de kenmerkende Mars nougat laag gemetseld en nee, je zult ook geen brownie met Mars vulling vinden. De reep heeft het uiterlijk van een doodnormale Mars, het uiterlijk geeft geen hint weg van haar innerlijk.


Na het openbijten is het al meteen duidelijk dat de samenstelling van nougat en het chocolade omhulsel onveranderd is gebleven van kwaliteit. Het grote verschil tussen de ingrediënten is dat de karamel donker van kleur is en niet de originele toffee kleur heeft van de doorsnee Mars. Doordat de karamel puur van smaak is en het samen mengt met de zachte nougat heeft de smaak wel wat weg van een brownie en dat maakt het geheel een gradatie minder zoet dan de originele Mars candybar. Als de coating gemaakt zou zijn van pure chocolade dan was de smaak wellicht wat meer overeengekomen met de pure chocolade van de brownie cake.


Zoals we hadden verwacht is de smaakbeleving niet te vergelijken met die van een heerlijke echte brownie, maar biedt het slechts een vage hint. De essentiële elementen die een brownie lekker maken, zoals de zachte fluffyheid van de cake en de harde brokjes chocolade die erdoorheen zijn verwerkt ontbreken. Daarom was van te voren de Mars Brownie al gedoemd om tegen te vallen en kopen we een Mars als we van een Mars willen genieten en kopen we bij de bakker of patisserie speciaalzaak een brownie als we van een echte brownie willen genieten.

Wij beoordelen de Mars Brownie met 3 van de 10 sterren!

Reacties