Amerikaanse snoep cheesecake met kersensmaak van Hershey's

Amerikaanse snoep kopen: met cheesecake kersensmaak chocolade

Hersheys Cherry Cheesecake: Cheesecake is ons ultieme nagerecht, als deze zoete, romige, kruidige verwennerij ergens op een menukaart te vinden is, dan staat onze dessertkeuze al vast. Tijdens het eten voel je per hap de calorieën aantikken, maar dat laat ons altijd koud want deze zoete zonde is het meer dan waard.


Cheesecake met kersen smaak in snoep

De bereidingswijze is vaak overal anders, iedereen heeft zo een ander idee over de smaak en textuurbeleving van de perfect samengestelde cheescake. Het is onmogelijk om er een te maken die iedereen lekker zal vinden. Wij vinden het bijvoorbeeld bijna heiligschennis als er zoetigheid bij dit soort dessert wordt geserveerd. Voor ons is de perfecte toevoeging iets zuurs, want zeg nu zelf een kersen of bosbessen coulis combineert toch heerlijk met de lekker zachte smaak van de lichtzoete, zachte cheesecake? De bodem moet smaken naar de echte authentieke Bastogne koek en is lekker krokant, koekerig en kruidig.


Lekker Cheesecake in een snoepreep

De meeste Europeanen zijn niet zo heel bekend met de echte authentieke New York Cheesecake. Deze houdt zich qua samenstelling wel strikt vast aan een lijst van ingrediënten. De cake is aan buitenkant vrij stevig, maar van binnen is hij zo zacht als fluweel. De nieuwe Hershey bar belooft om dezelfde smaakervaring te bewerkstelligen op het smaakpalet. Al eerder bracht KitKat ook een New York Cheesecake versie uit van hun KitKat snoepreep, dus nu is het de beurt aan Hersheys!


Cheesecake = Goddelijk

Uiteraard zijn we als snoepkenners erop voorbereid dat een candybar nooit dezelfde smaakervaring kan bewerkstelligen. Om Cherry Cheesecake te horen in combinatie met Hersheys chocolade dat nodigt natuurlijk ons snoepliefhebbende brein uit om de proeven. De wikkel ziet er in elk geval smakelijk uit, het rode breekt de crème achtige witgele kleur die er normaal te vinden is. De bekende romige Herhseys witte chocolade smaak is van dezelfde kwaliteit als dat we gewend zijn. De romigheid doet denken als een twist op de Cookies ‘n’ Crème bar die eerder uit is gebracht door Hersheys als speciale editie. In plaats van koekstukjes zijn er in de Hershey cherry cheesecake roze kruimels in verwerkt die de fruitige smaak bewerkstelligen. Er is een rode vruchten smaak te bespeuren in de verte, maar er is absoluut geen directe kersensmaak detecteerbaar. Een fruitig element zou toegevoegd moeten zijn, maar het is jammer dat het niet op te sporen is en dat is jammer, want dat had oh zo lekker gecombineerd anders bij de zalige romigheid van de chocolade. 

Wij beoordelen de Hershey’s Cherry Cheesecake met 6 van de 10 snoepjes!

Reacties