Wat is het duurste chocolade paasei van de wereld?

Het duurste chocolade paasei ter wereld

Wil je weten wat het duurste chocolade ei van de wereld is? Lees dan verder! Chocolade paas eitjes zijn helemaal niet zo duur, we eten er samen jaarlijks dan ook duizenden kilo’s van op als het Pasen is. De rede waarom ze niet zo duur zijn is omdat ze van een goedkope soort chocolade gemaakt zijn, door minder cacao en meer suiker toe te voegen wordt  het goedkoper om de bekende paas lekkernij te produceren. De meest verkochte eitjes zijn de standaard smaken melk, puur en witte chocolade. De gevulde paas eitjes zijn al wat duurder door de vulling die eraan is toegevoegd. Er zijn culinaire chefs die ervoor gezorgd hebben om bijna onbetaalbare paaseieren te scheppen met hun ambachtelijke kennis. De meest luxe eieren zijn al geschapen en voorzien van allerlei dure vullingen, bladgoud en zelfs diamanten. Deze paaseieren zijn meer juwelen en kunstobjecten te noemen dan lekkernijen die je op kunt eten. Hier volgt informatie over het duurste en meest waardevolle chocolade paas ei ter wereld.


Een chocolade paasei van 75.000 euro

Het speciale chocolade ei genaamd de Diamond Stella Egg is gemaakt in La Maison du Chocolat. Dit is een beroemde chocolaterie die ten westen van Parijs ligt. Ze maken er al meer dan honderd jaar luxe chocolade versnaperingen en hebben een schatkamer gevuld met de beste handgemaakte chocolaatjes. De namen spreken tot de verbeelding die ze ervoor bedacht hebben: Bacchus, Zagora, Othello, Anastasia en de Salvador. Per stuk kunnen ze to wel bijna honderd euro kosten, deze chocoladelekkernijen zijn echter niets vergeleken met hun meesterwerk. Ze zijn het meeste trots op de bijzondere creatie genaamd de Diamond Stellag Egg, het is het meest unieke paasei dat er ooit gemaakt is op de wereld. De Diamond Stella Egg is tevens onverslagen op zijn positie als het duurste paasei dat er te vinden is op de wereld. De Diamond Stella Egg kost maar liefst 75.000 euro  en is zestig centimeter groot. Een ontwerper van La Maison du Chocolat heeft er drie weken over gedaan in zijn werkplaats om zijn eivormige creatie in elkaar te zetten. De rede waarom dit chocolade ei zo duur is komt doordat de buitenkant van het ei is gecoat met een deken van in totaal honderd diamanten. De ontwerper heeft kleine deeltjes chocolade versmolten met diamanten waardoor er een dure decoratie is ontstaan. In het ei zitten een aantal verrassingen verstopt, er zitten pralines in de kern van het ei die de vorm hebben van een vis. De rede dat ze de vorm van een vis hebben komt omdat het een Franse traditie is om naast chocolade hazen ook chocolade vissen te eten. De pralines zijn gemaakt van de beste en puurste chocolade die er te vinden is, de binnenkant is voorzien van de lekkerste pralines met de beste vullingen. Zie hier dus een ei gemaakt van chocolade en diamanten ter waarde van 75.000 euro, als je hiermee geen vrouw meer kunt verleiden dan weet ik het ook niet meer.

Paaseieren als kunstobjecten

Vroeger werden paaseieren door de hulp van kunstenaars verheven als echte kunstobjecten. De elite onder de bevolking kochten maar al te graag zo’n geweldig gedecoreerd ei. Het was een symbool voor luxe en status, een kunstenaar maakte persoonlijk een kunstobject op bestelling voor de adel. Deze kunstzinnige eieren worden Fabergé eggs genoemd. De miniatuur eieren zijn belegd met juwelen en allerlei andere pracht en praal waardoor ze populaire geschenken waren met Pasen in de rijkere lagen van de bevolking. Deze eieren zijn echter niet op te eten en dienen enkel als versiering. In La Maison du Chocolat zijn ze geïnspireerd door de Fabergé eggs en van start gegaan met het ontwerpen van hun dure paasei. Als je een keer in Parijs bent kun je altijd een keer op bezoek gaan bij La Maison du Chocolat waar je de versierde Diamond Stella Egg kunt bewonderen achter glas. Twee gespierde bodyguards met brede schouders zijn er ingehuurd om het ei te bewaken dus je kunt niet zomaar stiekem een hapje nemen of een diamant eraf hakken. De Diamond Stella Egg is gemaakt als publiciteitsstunt om reclame te maken voor La Maison du Chocolat, ze verwachten niet dat iemand het ei ook echt zal gaan kopen. Als je toch perse het chocolade ei wilt kopen zul je nog even moeten door sparen, er hangt een prijskaartje aan de Diamond Stella Egg waar 75.000 euro op staat. De vraag is of je hem na aankoop gaat opeten of veilig moet bewaren in een kluis.



Reacties