Het duurste chocolade paasei ter wereld
Wil je weten wat het duurste chocolade ei van de wereld is? Lees dan verder! Chocolade paas eitjes zijn helemaal
niet zo duur, we eten er samen jaarlijks dan ook duizenden kilo’s van op als
het Pasen is. De rede waarom ze niet zo duur zijn is omdat ze van een goedkope
soort chocolade gemaakt zijn,
door minder cacao en meer suiker toe te voegen wordt het goedkoper om de
bekende paas lekkernij te produceren. De meest verkochte eitjes zijn de
standaard smaken melk, puur en witte chocolade. De gevulde paas eitjes zijn al
wat duurder door de vulling die eraan is toegevoegd. Er zijn culinaire chefs
die ervoor gezorgd hebben om bijna onbetaalbare paaseieren te scheppen met hun
ambachtelijke kennis. De meest luxe eieren zijn al geschapen en voorzien van
allerlei dure vullingen, bladgoud en zelfs diamanten. Deze paaseieren zijn meer
juwelen en kunstobjecten te noemen dan lekkernijen die je op kunt eten. Hier
volgt informatie over het duurste en meest waardevolle chocolade paas ei ter
wereld.
Een
chocolade paasei van 75.000 euro
Het speciale chocolade ei
genaamd de Diamond Stella Egg is gemaakt in La Maison du Chocolat. Dit is een
beroemde chocolaterie die ten westen van Parijs ligt. Ze maken er al meer dan
honderd jaar luxe chocolade versnaperingen en hebben een schatkamer gevuld met
de beste handgemaakte chocolaatjes. De namen spreken tot de verbeelding die ze
ervoor bedacht hebben: Bacchus, Zagora, Othello, Anastasia en de Salvador. Per
stuk kunnen ze to wel bijna honderd euro kosten, deze chocoladelekkernijen zijn
echter niets vergeleken met hun meesterwerk. Ze zijn het meeste trots op de
bijzondere creatie genaamd de Diamond Stellag Egg, het is het meest unieke
paasei dat er ooit gemaakt is op de wereld. De Diamond Stella Egg is tevens
onverslagen op zijn positie als het duurste paasei dat er te vinden is op de
wereld. De Diamond Stella Egg kost maar liefst 75.000 euro en is zestig
centimeter groot. Een ontwerper van La Maison du Chocolat heeft er drie weken
over gedaan in zijn werkplaats om zijn eivormige creatie in elkaar te zetten.
De rede waarom dit chocolade ei zo duur is komt doordat de buitenkant van het
ei is gecoat met een deken van in totaal honderd diamanten. De ontwerper heeft
kleine deeltjes chocolade versmolten met diamanten waardoor er een dure
decoratie is ontstaan. In het ei zitten een aantal verrassingen verstopt, er
zitten pralines in de kern van het ei die de vorm hebben van een vis. De rede
dat ze de vorm van een vis hebben komt omdat het een Franse traditie is om
naast chocolade hazen ook chocolade vissen te eten. De pralines zijn gemaakt
van de beste en puurste chocolade die er te vinden is, de binnenkant is
voorzien van de lekkerste pralines met de beste vullingen. Zie hier dus een ei
gemaakt van chocolade en diamanten ter waarde van 75.000 euro, als je hiermee
geen vrouw meer kunt verleiden dan weet ik het ook niet meer.
Paaseieren
als kunstobjecten
Vroeger werden paaseieren door de hulp van kunstenaars verheven als echte kunstobjecten. De elite onder de bevolking kochten maar al te graag zo’n geweldig gedecoreerd ei. Het was een symbool voor luxe en status, een kunstenaar maakte persoonlijk een kunstobject op bestelling voor de adel. Deze kunstzinnige eieren worden Fabergé eggs genoemd. De miniatuur eieren zijn belegd met juwelen en allerlei andere pracht en praal waardoor ze populaire geschenken waren met Pasen in de rijkere lagen van de bevolking. Deze eieren zijn echter niet op te eten en dienen enkel als versiering. In La Maison du Chocolat zijn ze geïnspireerd door de Fabergé eggs en van start gegaan met het ontwerpen van hun dure paasei. Als je een keer in Parijs bent kun je altijd een keer op bezoek gaan bij La Maison du Chocolat waar je de versierde Diamond Stella Egg kunt bewonderen achter glas. Twee gespierde bodyguards met brede schouders zijn er ingehuurd om het ei te bewaken dus je kunt niet zomaar stiekem een hapje nemen of een diamant eraf hakken. De Diamond Stella Egg is gemaakt als publiciteitsstunt om reclame te maken voor La Maison du Chocolat, ze verwachten niet dat iemand het ei ook echt zal gaan kopen. Als je toch perse het chocolade ei wilt kopen zul je nog even moeten door sparen, er hangt een prijskaartje aan de Diamond Stella Egg waar 75.000 euro op staat. De vraag is of je hem na aankoop gaat opeten of veilig moet bewaren in een kluis.
Reacties
Een reactie posten