Twix met pure chocolade: de Twix Dark snoepreep

De Twix Dark candy bar met pure chocolade smaak kopen

Heb je ooit al een Twix met pure chocolade smaak willen proeven? Nu is je kans! Er is namelijk een limited edition pure chocolade smaak uitgebracht. Er zijn al eerder een aantal geweldig lekkere speciale edities van de Twix candybar uitgebracht. De witte uitvoering heeft tot onze grote blijdschap een prominent plaatsje in de supermarkt weten te veroveren. Sinds kort is tijdelijk de Twix Dark editie beschikbaar, waarbij de vertrouwde melkchocolade van een van onze favoriete candybars gehuld is in een coating van donkere chocolade. Maar kunnen de speciale uitgaves de gouden samenstelling van het origineel verslaan? Wij van snoepquest namen de Dark Edition onder de loep of op de tong.


Pure chocolade in je Twix? 

Pure chocolade is de meest verfijnde vorm van chocolade en biedt voor degene die hun smaakpalet al verder hebben ontwikkeld de beste smaakbeleving. Na de twee Twix dark repen uit de wikkel te halen vliegt er direct een donkere chocolade geur de neusgaten in en wordt er direct al een verwachtingspatroon geschept door de aroma. Degene die niet van pure chocolade houden kunnen deze snoepreep beter overslaan, want aan de geur en het uiterlijk is het overduidelijk dat het om donkere chocolade gaat.

Witte, melk of pure Twix?

De chocolade is van betere kwaliteit dan de melkchocolade, het product is meer verfijnd en smaakt minder goedkoop dan de melkchocolade. Doordat de pure chocolade bitter van smaak is, zorgt de karamel voor de zoetigheid, het gesmolten suiker komt hierdoor beter tot haar recht. De smaakbeleving wordt meer complex in plaats van dat de zoete melkchocolade en zoete karamel samengaat, aan het einde van de dag blijft het toch een voorkeurssmaak op je smaakpallet!

Of het nu om witte of donkere chocolade gaat, de klassieke melkchocolade Twix blijft wereldwijd de absolute favoriet en is nog steeds een van de meest lekkerste candybars, dat is te merken aan de verkoopcijfers. De originele Twix bevat een perfecte combinatie waardoor de smaakbeleving van zoete melkchocolade, koek en karamel perfect is en hoeft eigenlijk niet te worden verbeterd. De combinatie springt eruit doordat het contrast van de ingrediënten groot is en de verfijning geperfectioneerd. Hoe dan ook is deze speciale uitvoering met donkere chocolade leuk om eens te proeven! 

Wij beoordelen de Twix Dark met 6 van de 10 snoepjes!

Reacties