Top 10 meest vieze vreemde snoep van de wereld, walg je mee?

De vieste, goorste, ranzigste, walgelijkste snoep van de wereld

Hier volgt een lijst van de top tien meest vieze snoepjes van de wereld! Snoep is normaal ontzettend lekker, maar er is ook snoepgoed waar je van zult walgen. In deze lijst van vieze snoepjes vind je een aantal van de vieste snoepjes van de wereld. Het is geen top 10 van de vieste snoepjes ter wereld, daarvoor moet je ergens anders kijken.

Chocolade gevuld met koeienbloed

In Rusland bestaat er ontzettend smerig snoepgoed die hoog scoort in de lijst van de meest walgelijke snoepsoorten ter wereld. De Russen hebben de lekkernij genaamd Hematogen uitgevonden om hun tong te strelen. De naam alleen al klinkt niet echt aantrekkelijk, Hematogen klinkt meer als een buitenaards wezen in plaats van een snoepsoort. Hematogen is een candybar die een ontzettend vies hoofdingrediënt bevat. Naast cacao is de chocoladereep namelijk gemengd met het bloed van Russische koeien. In sommige streken van Rusland is deze bloederige chocoladereep een echte delicatesse, maar mij niet gezien. Ook al eten we hier ook bloedworst en andere producten die gemaakt zijn van bloed, een candybar gevuld met de levenssappen van een koe sla ik toch liever over.

Urine met citroensmaak

Dit snoepgoed heeft een walgelijk uiterlijk. Het ziet er hetzelfde uit alsof je net een bezoekje aan het ziekenhuis of de huisarts hebt gebracht en ter controle een plasje hebt moeten plegen in een potje voor een onderzoek. Ook al ziet dit product er erg vies uit, het wordt toch verkocht als snoep aan kinderen. Goed nieuws, er zit gelukkig geen echte menselijke of dierlijke urine in. Het vloeibare goedje smaakt gelukkig niet naar plas maar heeft een zurige smaakt die doet denken citroen. De gele rotzooi smaakt echt smerig, het is alsof je rotte citrusvruchten boven een potje uit hebt geknepen in een beker vol ochtendurine van iemand die een ontbijt van asperges doorgespoeld met koffie heeft gehad.

Atomic Warhead snoep

De meest zure snoepsoort ter wereld is genaamd Atomic Warhead Candy. Je gezicht zal samentrekken van zuurheid door deze snoepjes als je ze in je mond hebt gestopt. Bijna niemand kan deze snoep lang in zijn mond houden omdat je tong gebruikt zal worden door het snoepgoed als nucleaire lanceerbaan. De Warheads staan daarom voor veel mensen ook hoog aangeprezen in hun persoonlijke lijst van de meest vieze snoepsoorten ter wereld.


Blood Balls: bloederige ballen

Deze bloederige ballen zien eruit alsof ze uit een vieze wond vol pussige bulten gesneden zijn. Het zijn snoepballen gevuld met, zoals de naam al doet vermoeden, bloed. Dit is natuurlijk geen echt bloed, maar de suggestie werkt het uiterlijk zeker wel op. Als je door het harde schild van de zoete Blood Ball heenbijt komt er een rode, vloeibare substantie vrij die op bloed lijkt. De smaak die vrijkomt op je tong is een kersensmaak gemengd met aardbeien. Daarbij zit er een zurige zoutige smaak om de metalen smaak van het bloed na te bootsen. Door de vloeistof die een dieprode bloederige kleur heeft lijkt het alsof je echt levenssappen uit de ballen op aan het drinken bent. Bovendien smaakt de fruitsmaak naar hoestdrank gemengd met zweet.

Jellybeans met baconsmaak

Jellybeans zijn erg populair snoepgoed, vooral in Amerika doen deze suikerbonen het goed. Er zijn ontzettend veel smaken verkrijgbaar op de markt, ze zijn best lekker allemaal. Soms laten ze een smaak door iemand uitvinden die niet te pruimen is. In dit geval is het de jellybean met baconsmaak. Zout en zoet bij elkaar is ongelofelijk smerig om tegelijktijd op je tong te krijgen. De combinatie met het zoete van de jellybean en de zoutige vleessmaak van de bacon is walgelijk. Vlees en snoep gaat absoluut niet samen en dat bewijst de Bacon jellybean, ook al is het hip tegenwoordig om bacon te eten, deze suikerbonen met vleessmaak moet je mijden als de pest.

Een smerige lollie gevuld met insecten

Het bedrijf Hotlix heeft het voor elkaar gekregen om in de top 10 van de meest smerige snoepjes ter wereld te komen. Ze produceren op grote schaal kleverige lollies met dode insecten en ander ongedierte erin. Zo hebben ze bijvoorbeeld een lollie met Tequilla smaak waar een smerige, opgeblazen Tequilla worm inzit. Verder hebben ze lollies die krekels, schorpioenen, sprinkhanen, kakkerlakken, vliegen en mieren bevatten. Als je de zoetigheid van de lollie weggelikt hebt kom je in aanraking met het vieze insect.

Snoepjes met vissmaak

Vooral in Japan smullen ze van snoepsoorten die voor de Westerse wereld erg onsmakelijk klinken. In Rusland gebruiken ze het bloed van hun koeien om in hun candybars te verwerkern maar in Aziatische landen zijn ze dol op Sushi. Vandaar ook deze vieze snoepjes met verschillende vis smaken. Je kunt je voorstellen dat deze snoepjes erg smerig smaken, wie wil er nu snoepgoed eten dat naar tonijn, zalm, zwaardvis of inktvis smaakt? De vreemde samenstelling smaakt eerder naar medicijnen die over de datum zijn waarin rotte vissen hebben gezwommen.

Een KitKat met komkommer smaak

Er zijn ontzettend veel KitKat smaken te vinden over de hele wereld. In Europa kennen we er maar een handjevol, echter zijn er in Amerika en Azië tientallen smaken aanwezig. De volgende is nog wel het smerigste: De KitKat met komkommer smaak. De verpakking van de candybar is groen en daar zit de KitKat Cucumber in opgesloten. Het is sowieso al een vies idee om een stuk zoete chocolade in je mond te steken terwijl je een hap van een sappige komkommer neemt. De combinatie is afschuwelijk, Amerikanen en Aziaten smullen echter van deze lekkernij, voor sommige mensen kan een smaak beleving niet uitdagend genoeg zijn.  

Reacties