Nougatti Cote d'or chocolade reep kopen

Cote d' or chocolade kopen

Cote d' or staat bekend om haar hoge kwalitatieve luxe chocolade producten die net wat duurder zijn dan de concurrentie, het maakt niet uit dat er een duurder prijskaartje aanhangt want dit is wel vaak te merken aan de kwaliteit van het product. Wij waren zeer benieuwd hoe Cotedor nougat verwerkt heeft in haar nieuwste candybar. Een candybar versie is sowieso een bijzonder fenomeen omdat de chocolade producent normaal geen snoeprepen uitbrengt, door de jaren heen zijn er wat versies uitgebracht maar met de Nougatti nemen ze een bijzondere stap.


De nougat vulling van Nougatti

Er bestaat harde en zachte nougatvulling, doorgaans is Europese nougat veel anders dan bijvoorbeeld de inhoud van een Mars of Snickers reep die ook nougat wordt genoemd. De nougat die wij kennen is vooral gevuld met geroosterde pinda’s of gedroogd fruit. Dit Cote Dor product claimed gevuld te zijn met heerlijke zachte nougat gevuld met amandelen die samensmelt met het chocolade omhulsel. Enthousiast zet ik mijn tanden in de reep om een lekkere hap te nemen, helaas breek ik bijna mijn tanden omdat de nougat steenhard is! Het is ontzettend lastig om een stuk van de taaie massa af te bijten. Eenmaal in je mond begint de kaaktraining om ervoor te zorgen dat de harde massa zacht moet worden gemaakt. Het vocht uit de speekselklieren vermengd de dunne chocolade coating met de eindelijk zacht geworden nougat. Naar verloop van tijd kan het zaakje gekauwd worden omdat het getransformeerd is tot een kauwbare nougat massa. 

Slechte nougat vs goede nougat

De nootjes die erin verwekt zouden zijn komen amper tot zijn recht en zijn niet genoeg aanwezig om je smaakpalet te infiltreren, de ratio is zwak. De redelijk dikke laag chocolade die eromheen zit komt niet in de buurt van de kwaliteit van Cote Dor. De Nougatti bar is een perfect voorbeeld van slechte nougat die gecreëerd is voor massaproductie en dat is iets wat we niet gewend zijn van het dure chocolade merk. Er zit weinig tot geen authentieke smaak aan en proeft alleen maar zoet. Pas op voor je tanden als je een hap neemt, we hopen dat cote dor dit snel oplost want ze staan bekend op snoepquest als A-merk chocolade producent die altijd hoge scores krijgen van ons en de bezoekers.



Wij beoordelen de Nougatti van Cote d' or helaas met 2 van de 10 snoepjes.

Reacties