Nestle chocolade Toffee Crisp Sharing Block kopen

Lekker, proef deze karamel reep met chocolade toffee crisp! 

Bij het horen van de naam Nestle denken wij van Snoepquest direct aan KitKat, Rolo en Smarties. In het buitenland is de snoepgigant beter bekend voor andere zoete chocolade producten die hier nooit officieel zijn uitgekomen of markt hebben weten te veroveren. Door gebruik te maken van het machtige internet hebben wij een exemplaar weten te bemachtigen van de ‘Toffee Crips Sharing Block’ om onze tanden in te zetten.



Knapperige toffee van Nestle!

De Toffee Crisp samenstelling is al erg lang een succesvol paradepaardje van Nestle in het buitenland. Deze Sharing Block versie is een van de vele spin-offs van het product waarvan de Mini Bites en Clusters het meest bekend zijn. Nestle heeft deze reep die gebaseerd is op de toffee en crisp geproduceerd om makkelijk te delen met elkaar. De candybar is opgedeeld in aparte fragmenten. Ondanks dat de oranje verpakking met gele letters zeer duidelijk opvalt is het wel zo dat de kleurencombinatie wel erg veel doet denken aan een product van Reeses die dezelfde tinten gebruiken in hun huisstijl waardoor er verwarring kan ontstaan. 

De vorm van de dunne reep is vrij plat en opgebouwd uit twee rijen van vijf aparte blokken. Deze aparte stukken zijn voorzien van het Nestle logo en kunnen gemakkelijk gesplitst worden. Door een stuk af te bijten komt er geen plakkerige substantie uitgelekt en dat is wel fijn want dit is vaak het geval bij candybars met een soortgelijke samenstelling waardoor je zo over de meubels of je kledij heen knoeit. Naast dat de chocolade bar gevuld is met een smaakvolle toffee substantie is er over het geheel een dekentje karamel gegoten. De vulling wordt pas echt compleet gemaakt door de rijkelijke toevoeging van krokante granen die doen denken aan het Amerikaanse ontbijt product Rice Crispies. De smaakbeleving die de vulling teweegbrengt tijdens het kauwen is lekker veelzijdig. Er zitten alle texturen en structuren in verwerkt waar je naar snoep verlangende hart naar snakt. 

De crunch wordt verzorgd door de granen, de zachtheid door de smaakvolle karamel laag en het geheel wordt afgemaakt door het omhulsel van melkchocolade. De chocolade is lekker zoet en melkachtig maar er zit niet genoeg cacao in om een echt uitgesproken chocolade smaak te creëren, wel blijven ze trouw aan hun kenmerkende Nestle chocolade smaak. De Toffee Crisp Sharing Block van Nestle is een prima candybar die een uitstekende toffee en crisp ervaring verzorgd als je er specifiek naar op zoek bent. En het ‘sharing block’ gedeelte? Dat mogen ze van ons best weglaten want het liefste eten we hem helemaal zelf op.

Wij van snoepquest beoordelen de Toffee Crisp sharing block met 8 van de 10 snoepjes!

Reacties