Milky Way in witte chocolade button vorm

Milka Way buttons met witte chocolade smaak

Het volgende snoepgoed dat we uitvoerig onderlegd hebben aan een smaaktest heeft nooit de supermarkt schappen gehaald en is slechts beperkt verkrijgbaar geweest. Online bleek het ook nog een hele zoektocht te zijn voor ons naar de zoete versnapering, maar de queeste heeft uiteindelijk toch resultaat geboekt. De officiële naam is volledig een hele beschrijving Milkybar Giant buttons milkshake mix up.

We hebben doorgezet, want we willen natuurlijk niet dat de Milky bar giant buttons aan ons voorbij gaan zonder deze te proeven, het zouden immers zomaar een van de lekkerste snoepjes van de wereld kunnen zijn. Dat het product van snoep producerende gigant Nestle de supermarkt schappen niet heeft gehaald komt omdat de snoep een tikkeltje een vreemde eend in de bijt is door de ongewone tussenvorm. Voor ons voelt het aan alsof de ontwikkel afdeling ook niet helemaal eruit was wat ze nu uiteindelijk ontworpen hebben. Hier lees je meer over de Milky bar giant buttons!


Het design van de verpakking wekt direct associaties op met de nog altijd populaire Milky Way. De naam en het kleurenpalet suggereren dat het om een bijzondere vorm van een Milky Way product gaat. Afgezien van de melksmaak waar de focus op ligt is er verder geen connectie met de reep aanwezig. Het snoepgoed waarmee de zak gevuld is zijn platte, ronde schijven die lijken op, zoals de naam al aangeeft, buttons, maar dan zonder gaatjes want ze zijn niet bestemd om aan kleding te naaien. De buttons zien er wat valig wit en met hun gele tint hinten ze naar witte chocolade. Ook al ziet het eruit als witte chocolade, er is weinig chocolade smaak te detecteren. Wel smaken de schijven naar een romige, boterige smaak waar enigszins met een beetje fantasie een melksmaak te detecteren is.


De toevoeging aan de naam is ‘milkshake’ wat suggereert dat het om een milkshake smaakt gaat en dan enkel het melkgedeelte. Wellicht was het innovatiever geweest als er andere smaken aan waren toegevoegd zoals aardbei, banaan, sinaasappel. Het product voelt een beetje gimmicky aan en voegt niets toe aan de snoepmarkt. Er zitten wel een heleboel buttons in de verpakking, dat was dan wel weer positief, maar dan ook een van de weinige positieve kenmerken.

Wij beoordelen de Milkybar Giant buttons milkshake mix up met 3 van de 10 snoepjes!

 

Reacties