Mars Proteïne snoepreep, krijg je hier spieren van?

Spieren ontwikkelen door chocolade?

Mars Proteïne: Ja, deze Mars candybar belooft dat je er spieren van opbouwt na consumptie. Een geweldige marketing slogan waarvan we zouden willen dat deze waar was. Maar zeg nu zelf, je gelooft toch zeker niet dat als je een Mars snoepreep opeet dat je spieren aanmaakt?

De Proteïne droom

De droom van elke sportbezoeker is om een proteïne bar te eten die lekker smaakt en niet naar zo’n saaien doorsnee proteïne bar. Maar in hoeverre werkt deze nieuwe Mars reep wat hij belooft om te doen en de allerbelangrijkste vraag: smaakt het ook nog een beetje? Is het mogelijk om een Mars bar relatief gezond te maken zonder de smaak te bederven? De antwoorden bevinden zich ergens in limbo, of wel in de wereld die zich tussen de twee extremen bevinden.

Suiker = Suiker

De suiker in deze Mars Proteïne bar is in ieder geval aanduidend lager dan 40 procent en het proteïne gehalte is merkbaar verhoogd. Je verliest natuurlijk de klassieke, welbekende smaak van de Mars bar door het suikergebrek en chocolade. Er staat in schreeuwerige letters ook ’19 gram proteïne!’ Waarnaast er 22 gram carbohydrates en 4 gram vet in zit verwerkt. Deze snoepreep kan dus prima naast de andere proteïne bars liggen. Het is geen baanbrekend product, maar al met al best goed voor wat het product claimt te zijn. 



Natuurlijk moeten mensen niet doorslaan en denken ‘wow te gek, ik kan zoveel marsen eten als ik wil want ze zijn gezond en mijn lichaam maakt er spieren van aan!’ Nee, want calorieën blijven calorieën he? Het is absoluut wel een stap in de goede richting, want andere proteïne bars smaken soms alsof ze van karton zijn gemaakt.

Wij beoordelen de 
Mars Proteïne met 4 van de 10 snoepjes!

Reacties