M&M's Mega Large grote chocolade snoepjes kopen

M&M’s Mega Large: De M&M’s zijn snoepjes met chocolade die in veel verschillende winkels te koop zijn. Bijna iedereen heeft weleens een M&M in zijn mond gestopt en zijn of haar eigen favoriete M&M soort uitgekozen. In vroegere tijden bestond er enkel de keuze tussen chocolade M&M’s (de bruine zak) en M&M’s met pinda’s. (de gele zak)  De blauwe kleur die de M&M’s Crispy verpakking heeft gekregen is de laatste jaren toegevoegd aan de collectie en zo vormen ze samen de grote M&M’s driehoek.


Supergrote M&M's in je mond duwen!

Wij van snoepquest vinden de bruine zak chocolade M&M’s het minste van de drie en beschouwen we het als Smarties voor volwassenen, zeer saai in vergelijking met de andere versies. De Peanut en Crispy versies zijn nog altijd duidelijke favorieten van de snoepquest redactie.  Telkens als we trek hebben in M&M’s kopen we de blauwe of gele zak, de bruine blijft altijd als laatste keuze liggen.  Echter zijn we laatst tijdens onze quest naar nieuwe snoep door Nestle over de grens getrokken vanwege een nieuwe limited edition gebaseerd op de normale bruine zak M&M’s. De oorspronkelijke versie is nu in XL vorm verschenen en dan hebben we het niet erover dat de verpakking groter is geworden. De snoepjes zelf zijn drie keer zo groot gemaakt. Afgezien van het formaat is er niets veranderd aan het product. Door deze vergroting werden we over de streep getrokken om nog eens de originele M&M’s te kopen.

Lust jij alle limited edition M en M's?

De verpakking bezit de herkenbare donkerbruine kleur waarop een M&M figuur op staat afgebeeld die vergezeld wordt door de kreet: ‘3 x bigger!’ Het is tof om de M&M’s uit de verpakking te halen, ze zijn werkelijk megagroot te noemen in vergelijking met het oorspronkelijke formaat. In plaats van de mini snoepjes zijn het nu schijven van een flink formaat te noemen. De suikercoating in verschillende kleuren is even dun als het origineel. Van binnen is er wel meer chocolade aanwezig, het is lekker dat er meer chocolade vulling in zit, maar voor de rest blijft de smaak hetzelfde.

 Als je tanden eenmaal door de suikercoating zijn gebroken en de chocolade mengt met elkaar ontstaat er dezelfde smaak en kauwtexturen als dat een aantal normale M&M’s in je mond zijn gestopt. De smaakbeleving is dus compleet hetzelfde, het gaat vooral om de gimmick van de uitvergroting van de voorheen relatief kleine snoepjes. Van de M&M’s peanut versie is inmiddels ook een versie uitgebracht, zeker ook een aanrader. Kortom, weinig innovatie qua smaak afgezien van het formaat dat wel even leuk bedacht is voor een limited edition.

Wij beoordelen de M&M’s Mega Large met 6 van de 10 snoepjes!

Reacties