KitKat Chunky Peanut Butter: KitKat chocolade met pindakaas smaak!

KitKat Chunky met pindakaas smaak kopen 

Oorspronkelijk bracht de Amerikaanse snoep en chocolade fabrikant Nestle vier smaken van hun KitKat Chunky versie op de markt naast de gewone tijdens de release om te testen welke het beste werden verkocht. Deze vier verschillende versies waren White, Orange, Double Chocolate en Peanut Butter, later zijn er nog meer varianten van de Chunky bijgekomen waarvan er een paar erg lekker zijn zoals de Karamel en Cookie Crème versie. De Peanut Butter is nu als special edition uitgebracht terwijl het eigenlijk een gefaalde smaak was bij de release. 

Chocolade met pindakaas in Nederland?

Op de een of andere manier is er in Nederland geen markt voor snoepgoed met pindakaas smaken, want kijk maar eens naar Reese producten die bijna overal de vettige pindakaas in verwerken. De wikkel van de Kitkat Chunky Peanut Butter wijkt niet veel af van de originele Chunky, de verpakking heeft een beetje een goudachtige pindakaas kleur gekregen die gemengd is uit oranje, bruine en gele tinten. Van binnen ziet de bar er gewoon uit als een originele Chunky. De inhoud is ook hetzelfde alleen is er een pindakaas smaak aan toegevoegd. 

Pindakaas in je KitKat snoep

De Peanut Butter smaak is subtiel aanwezig en niet zo overdreven misselijkmakend vettig zoals snoepgoed gebaseerd op pindakaas dat weleens kan zijn. Er zit een hint van geroosterde noten en zout die sterk genoeg aanwezig is om eer te doen aan de naam. De wafelstructuur is minder smaakvol maar moet zorgen voor de textuur om het crunch element te bereiken. De pindakaas en chocolade combinatie zorgt ervoor dat de wafel niet te droog is. De dikke kenmerkende coating chocolade waar de Chunky bekend om staat is altijd heerlijk als mogen ze meer cacao smaak toevoegen en minder suiker. 

De smaak van de KitKat Chunky Peanut Butter komt zo ontzettend overeen met de Reese producten dat je net zo goed Reese kan kopen in plaats van deze vreemde move om de uitgewiste Peanut Butter Chuncky uit te brengen als special edition. Wij kunnen de snoepreep niet aanbevelen, maar ook niet afraden.


Wij beoordelen de KitKat Chunky Peanut Butter met 5 van de 10 snoepjes.

Reacties