Een KitKat met Cheesecake smaak kopen: een goed idee?

Amerikaanse snoep kopen: Cheesecake KitKats!

Kitkat New York cheesecake: Cheesecake is duidelijk een top 10 toetje bij ons op de snoepquest redactie, we zijn daar zeer unaniem over. Maar dan hebben we het wel over de perfecte, gouden combinatie: een heerlijke, kruidige, authentieke Bastogne smaak, een lichtzure bosbessen coulis en een smeuïge zachte roomkaas vulling. Wat we vaak jammer en teleurstellend vinden is dat er soms een zoete aardbeiensaus overheen zit die het verpest door de smaakbalans uit evenwicht te brengen. Wij houden ook ontzettend van KitKat chocolade repen, dus de KitKat Cheesecake schepte dan ook hoge verwachtingen omdat ons favoriete dessert in een van onze favoriete candybars is verwerkt.


New York Cheesecake 

En daarbij komt kijken dat dit niet zomaar een gewone Cheesecake smaak is, maar New York Cheesecake! Er is een poging gedaan om de ‘Big Apple’ klassieker te verwerken in deze KitKat biscuit. Met een sceptische blik in onze ogen openden we onze monden en sloten onze ogen om een gedeelte van de Chunky bar af te bijten. Zou het onze zintuigen kunnen prikkelen?


Smaakt de KitKat met New York Cheesecake smaak?

De bekende crispy wafelstructuur komt direct met de chocolade coating binnensmonds samen en vormt zich tot een feest van herkenning. De wafel en chocolade van een KitKat structuur worden op fijne wijze gemaald door de kaakpartij. Direct daarna komt de cream cheese laag vrij en mengt samen met het geheel. Het is even zoeken tussen de suiker en chocolade naar de zoete cream cheese smaak. Natuurlijk wisten we al dat we niet moesten verwachten dat er een ultieme cheese cake smaak naar voren zou komen. 

De inhoud is eerder te omschrijven als een zacht romige smaak met een zoet randje en smaakt absoluut niet naar cheesecake, er is slechts ver weg ergens een vage cheesecake zoetigheid te herkennen, dus er is niets zuurs qua coulis of koekerigs qua Bastogne element te herkennen. Verder is het wel een rijkelijke smaak die de snack verheerlijkt, maar goed het blijft slechts bij een simulatie en heeft niets met de overslaanbare ervaring van een originele cheesecake te maken.


Wij beoordelen de KitKat Cheesecake met 5 van de 10 snoepjes!

Reacties