De Twix Top chocolade reep kopen of niet kopen

De Twix Top chocoladereep proeven

Er zijn minder alternatieven van de wereldberoemde Twix snoepreep uitgebracht dan bijvoorbeeld van de KitKat of M&M’s. De witte chocolade versie doet het goed in de supermarkt schappen en heeft naast de KitKat Chunky een plek weten te veroveren in het assortiment. Het was daarom ook verrassend om de Twix Top te zien liggen in de lokale snoep speciaal zaak. Dit wekte bij een aantal snoepquest redactie leden een flashback op naar vroeger. En dan hebben we het niet over de tijd voordat Twix de naam Raider droeg, we hebben daadwerkelijk een tiental jaar geleden weleens een keer een Twix Top gegeten.



De smaakbeleving van de Twix Top 


Omdat de herinnering aan de smaakbeleving ver weg begraven ligt in het geheugen kochten we vol anticipatie nogmaals de Twix Top die als ‘nieuw’ product geïntroduceerd is, maar dus eigenlijk gewoon valt in de retro snoepgoed categorie. De vorm van de Twix Top is het beste te beschrijven als een normale Twix snoepreep die plat is geslagen of door een strijkijzer is glad gestreken. Verder is deze brede en platte vorm het beste te beschrijven als een binnenstebuiten gekeerde Twix, wat zich normaal in de kern van de normale reep bevindt is bij de Twix Top zichtbaar aan de buitenkant.


 Biscuit, caramel en chocolade combo!


De basis laag wordt gevormd door een biscuit brosse biscuit laag, op deze krokante fundering zijn de kenmerkende lagen karamel en chocolade toegevoegd. Als je je tanden in de biscuit zet dan is er een veelbelovende crunch te horen, maar al vrij snel komt het besef dat deze ontzettend droog is. De chocolade en karamel is in verhouding te weinig aanwezig om de droge koek laag te redden.


 

Helaas is de Twix Top geen verbetering van de succesvolle Twix formule die perfect in balans is en geen vernieuwing nodig heeft, de Top mag wat ons betreft dan ook weer vergeten worden totdat ze met een beter concept komen. Aan het uiterlijk ligt het niet, deze is interessant genoeg om menig snoepliefhebber te activeren, helaas laat de smaak te wensen over.


Wij beoordelen de Twix Top met slechts 2 van de 10 snoepjes!

Reacties