De Milka Milkini chocolade, beter dan KinderChocolade?

 Milka Milkini's kopen en proeven

Milka chocolade vindt haar origine in Zwitserland. Er zijn ontzettend veel variaties van het product uitgekomen met natuurlijk de chocolade reep waarin alpenmelk zit als belangrijkste icoon. In de Nederlandse schappen is er al een vrij breed assortiment aanwezig, maar in vergelijking met een schap in een land als Duitsland bijvoorbeeld is dat nog niets. Niet elk product wordt natuurlijk een succes, bij een groot concern als Milka is er ruimte voor experimenten en uitprobeersels. Onder het mom van beter goed gejat dan slecht bedacht heeft Milka een chocolade mini-reep uitgebracht die sterk doet denken aan die van Kinderchocolade.


Milkini's zijn niet alleen voor kinderen  

Nee, dit zijn dus geen voedings BH’s in een Milka uitvoering zoals de naam met een beetje fantasie al doet suggereren. De Milka Milkinis zijn dunne, platte repen die gevuld zijn met een melkachtige crème vulling. Op de bovenkant staan Milka koeien afgebeeld, best gedetailleerd en het verhoogt de funfactor van het product. Er zitten acht stuks verpakt in het kartonnen doosje. De Milkini’s zijn gemaakt van melkchocolade waarbij de nadruk wel erg veel op ‘melk’ ligt. Door de toegevoegde melkvetten ontstaat er een uitgesproken melk smaak die een combinatie moet vormen met de dunne laag chocolade. Een ervaren snoepliefhebber kan natuurlijk niet anders dan deze mini-repen automatisch te vergelijken met de meest beroemde chocolade reepjes: de Kinderchocolade. 

Beter dan Kinderchocolade?

De Milkini van Milka is het zoveelste product dat het concept van Kinderchocolade probeert te kopiëren. Milka onderscheidt zich door een sterkere melk smaak te creëren. De zachte substantie smelt lekker op de tong en daar is niet veel voor nodig omdat de chocolade coating flinterdun is zoals te ziet is aan de afbeeldingen. Hierdoor komt de melkachtige smaak meer naar de voorgrond dan de chocolade. De vulling is zacht en crème achtig en minder solide dan bijvoorbeeld de vulling die in Kinderchocolade wordt gebruikt.


Het is daarom te begrijpen waarom dit product niet op kan boksen tegen de meest bekende melk chocolade snack: de Kinderchocolade, maar doet wel een gooi om het succes na te bootsen wat tot op heden nog niet is gelukt. Ondanks dat voorzien de Milkini's je wel gewoon van een lekkere melk en chocolade combinatie. 

Wij geven de Milka Milkini’s een beoordeling van 7 van de 10 snoepjes!

Reacties