Amerikaanse chocolade en snoep: de Take 5 candybar!

De Take 5 candybar van Hershey's kopen en opeten!

De Take 5 snoepreep bestaat al sinds 2004 en wordt geproduceerd door Hersheys. In Nederland is de snoepreep nooit doorgebroken, vandaar dat het voor veel snoepliefhebbers ook een nieuw product zal zijn. In Amerika is de candybar een beetje in de vergetelheid geraakt, maar sinds een aantal jaren beleefd hij weer zijn opkomst, door een nieuwe vormgegeven wikkel en een agressieve social media campagne gericht op millenials steeg de populariteit en ontdeed zich van het stoffige imago. In onze queeste naar de lekkerste snoep van de wereld werden we dan ook enthousiast om de Take 5 candy bar tegen te komen.


Wat zit er in de wikkel?

Na de wikkel te verwijderen zijn er twee kleinschalige candybars aanwezig die knus achter elkaar in een witte plastic verpakking zijn gepositioneerd. De vorm is het beste te beschrijven als een platgeslagen Lion snoepreep met minder grove stukken die verwerkt zitten in het chocolade omhulsel. Onze volwassen handen vonden de repen vrij klein van stuk, dus van te voren had de bar al heel wat goed te maken. Wij werden blij verrast door de heerlijke inhoud van de Take 5!

Een combinatie van smaken

De naam van de Take 5 is dubbelzinnig en gebaseerd op een Engelse uitspraak, ‘Take 5’ betekent dat je even een paar minuten pauze mag nemen en de commotie van de dag even een paar minuten achter je laat. Het cijfer vijf slaat tevens op de ingrediënten waarvan de reep is gemaakt. Het omhulsel van melkchocolade is gevuld met een lagencombinatie van pretzel, pinda, karamel en pindakaas.  Elk element in de Take 5 complimenteert elkaar waardoor er een ware smaakexplosie en textuurbeleving ontstaat op de tong. De zoetigheden werken perfect samen, zo zorgen de gemalen pinda’s en karamel voor een crispy kauwbare beleving. De pretzel vult de crunch aan door haar heerlijke textuur, het is lekker dat de structuur van de pretzel zorgt voor een crispy crunch die tevens kauwbaar is. Het zout van de pretzel en pindakaas had wat meer aanwezig mogen zijn, omdat er amper iets van zout te detecteren is. De vage vleug zout is niet genoeg om het te beschrijven als een uitgesproken zout smaak, dat is jammer, want wat is het lekker dat de zoetheid wat gemengd wordt door een vleugje zout op het smaakpalet?


De Take 5 snack biedt met haar zoetzoute, kauwbare crunch het totaalpakket aan, het is alles dat een candybar kan bieden en goed maakt. Alle ingrediënten hebben chemie en prijzen elkaar, de enige opmerking is dat de zout wat meer aanwezig had mogen zijn. Voor de rest is het een werkelijke bom van smaak en texturen smelten samen. Erg lekker om alles door de mond te laten gaan deze 5 lagen van de Take snoepreep! Het enige nadeel is dat de twee kleine bars snel op zijn!

Wij geven de Take 5 snoepreep 9 van de 10 snoepjes!

Reacties