Ritter Sport chocolade met amandel, honing en zout


Heerlijke Ritter Sport chocolade met amandelen, honing en een snufje zout

De laatste jaren durven snoepfabrikanten uit hun comfort zone te stappen en meer te innoveren op het gebied van nieuwe producten. Dit werkt goed omdat veel consumenten gevoelig zijn voor iets nieuws, ons brein maakt dopamine aan door het zien en ervaren van iets nieuws, de een is er wat gevoelige voor dan de ander. 



Vaak is het genoeg om een nieuwe vormgeving door te voeren op precies hetzelfde product, maar vaak probeert men smaken en texturen met elkaar te combineren om op een heerlijke nieuwe uitvinding te komen. De fijnproevers weten allang dat de zoetheid van chocolade een heerlijke combinatie vormt met een vleugje zout. Deze combinatie is avontuurlijk en vol risico om het in massaproductie te nemen, maar gelukkig hebben sommige chocoladegiganten het wel gedaan.



Het Duitse Ritter Sport heeft ontzettend veel verschillende versies van hun vierkante chocolade reep ontwikkeld, hun brede assortiment is de kracht waardoor het product opvalt, net zoals Tony’s chocoladerepen nu ook verschillende kleuren heeft uitgebracht. Deze reep is voorzien van chocolade, geroosterde amandelen en een vleugje honing en zout. Het zout is lekker op de achtergrond aanwezig en breekt af en toe door om het zoet te breken. Het is een prima opstapje om aan deze combinatie te wennen omdat het niet zo’n heel heftige combinatie is. 



Af en toe overheerst de chocolade en nootachtige smaak en soms komt door het heerlijke mengsel tonen van zout en zoet erdoorheen. Dit is een goed voorbeeld van een chocolade reep die je steeds meer leert waarderen. De enige opmerking is dat de amandelen wellicht iets teveel overheersen ten opzichte van de andere ingrediënten, maar dat is puur een kwestie van persoonlijke smaak. 


Wij van snoepquest beoordelen de Ritter Sport met hazelnoot, karamel en zout met 7 van de 10 snoepjes.  



Reacties