Amerikaanse snoep: De Wispa Gold candybar


De Wispa Gold snoepreep, voor de lekkere trek

De Wispa Gold is een product van de Amerikaanse chocolade gigant Cadbury, die in Europa minder terrein heeft weten te veroveren als in Amerika. Ze zijn verantwoordelijk voor een breed assortiment aan producten waaronder de Wispa Gold.


De candybar bevat een aantrekkelijke verpakking en is een echte eyecatcher te noemen in de schappen en dat komt vooral door de gouden elementen op de verpakking net zoals de wikkel van de Twix dat heeft. Op de verpakking staat enkele informatie die wat vraagtekens oproepen. Als eerste vragen we ons af waarom er ‘gold’ inde titel verwerkt zit, dit raadsel is snel opgelost want de toevoeging staat voor de laag karamel die erin verwerkt is. 



Vervolgens stuiten we op het volgende stukje informatie dat niet geheel duidelijk is want volgens de verpakking is dit zelfs een ‘cheeky’ laagje karamel. Cheeky betekent brutaal/ondeugend in het Nederlands maar wat daarmee precies wordt bedoeld in deze context blijft een groot raadsel. Misschien mailen we nog weleens Cadybury om te vragen waarom de karamel brutaal is. Wat verder wel helder is dat is de inhoud van de snoepreep.


De chocolade vulling van de Wispa komt overeen met die van Bros of de Milka Bubbly. Door de structuur van luchtbelletjes smaakt de inhoud lekker zacht en luchtig. De structuur zorgt ervoor dat de chocolade gemakkelijk in samenwerking met de temperatuur in de mond smelt. Daar omheen is een chocolade coating toegevoegd die overeenkomt met die van de Cadbury Twirl. In een notendop lijkt de Wispa Gold ontzettend veel op de Twirl maar dan met luchtige bubbeltjes vulling en een toegevoegd laagje karamel. De toffee achtige suikersmaak van de karamel is heerlijk zoet en bevat een kleine subtiele hint van zout om het zoete randje eraf te halen. Kortom, de Wispa Gold is de moeite waard om eens uit te proberen! Wij beoordelen de Wispa Gold candy bar met 7 van de 10 snoepjes. 





Reacties