Zijn de Hot Tamales te heet om van te snoepen?


Tamale snoepgoed: kaneel en hete pepers!

Een Tamale is een traditioneel Latijns-Amerikaans gerecht, het is een pakketje dat gemaakt is van maisbladeren of bananenbladeren waarin allerlei vullingen gedaan kunnen worden zoals vlees, groenten of fruit, er bestaan eindeloze variaties. In de snoepwereld is de Tamale echter iets heel anders.




De vorm van deze Hot Tamales is geïnspireerd op de opgerolde driehoek vorm waarin de echte Tamales vaak te verkrijgen zijn. Deze donkerrode puntzakken zien er aantrekkelijk uit door de felle kleur en suggereren ook dat ze pittig zijn. De kleur gaat richting die van een kersenzuurstok die bij de kermiskraam gekocht kunnen worden, echter is er niets van een fruitsmaak te detecteren in deze snoep. Snoepgoed dat claimt sterk gekruid te zijn dat tref je niet vaak aan, daarom namen wij van snoepquest de Hot Tamales onder de loep.



Na een Tamale in de mond te hebben gedaan is het te merken dat de structuur sterk lijkt op die van een jelly bean. Ze zijn zeer zacht waardoor er een hoge kauwbaarheidsfactor ontstaat. Het kauwen is wel van een erg korte duur, je verwacht tijdens het kauwen dat er een gummi achtige substantie overblijft, echter is deze zachte substantie al snel verdwenen. De smaak die vrijkomt is voornamelijk die van kaneel, na de eerste kauwbeurten ontstaat er een kaneelexplosie, als deze wegtrekt blijft er enkel zoetigheid over. 



De uitgesproken kaneelsmaak blijft duidelijk nog lang na tintelen op de tong. Het ‘hot’ gedeelte van de Tamales is niet overdreven aanwezig en is prima te doen, het is niet zo dat het zweet je uitbreekt. De Hot Tamales zijn aanwezig in overvloed in de leuke uitdeelverpakking, het is alleen niet zo’n groot succes dat het een blijvertje gaat worden in de wereld van snoepgoed. Snoepquest geeft de Hot Tamales 5 van de 10 snoepjes. 




Reacties