Twix Unwrapped Bites, Twix chocolade in het klein


Twix Bites, happen heerlijk weg!

Twix Unwrapped Bites maken onderdeel uit van de nieuwe ‘Bites’ versies die de laatste tijd van verschillende candybars uitkomen. Het concept doet sterk denken aan die van de Popchocs van een aantal jaren geleden, al zijn de snoepjes die in deze verpakkingen zitten gewoon mini-versies te noemen van de originele candybar. 


Nou ja, mini-versies, het zijn meer halfverschrompelde klompjes te noemen die al uit de verpakking zijn gehaald, andere versies dus dan bijvoorbeeld in de ‘Celebrations’ verzameling te vinden zijn. Het formaat is prima, ze passen zo in de mond, soms neem ik er een paar tegelijk. Bovendien is er minder kans op knoeien want iedereen die weleens met zijn voortanden een Twix heeft afgebeten weet dat er de caramel weleens door de sliertvorming over je kin kan vallen, dat is bij de Bites complete van de baan omdat je ze in een keer in je mond kan steken. 


Van de buitenkant zijn de Bites niet zo aantrekkelijk als de verpakking doet suggereren en dat is te verwijten aan de witte uitslag die op de chocolade zit. Dat komt doordat er condens op de chocolade gekomen is wat de witte was veroorzaakt. Door dat vocht komen er suikers vrij uit de chocolade die bij het verdampen op de oppervlakte blijven. Wat ze precies gedaan hebben bij de Twix fabriek is ons een raadsel, het is zo dat we bij elke Twix Bites inhoud nog witte was hadden. Je kunt het nog wel eten maar ziet er onsmakelijk uit. 


De crunch, caramel en chocolade is verder zeer goed in balans, een lekkere mix van texturen die goed in verhouding is en het is duidelijk dat het om Twix gaat. Eigenlijk een beetje een onnodig product, maar wel om een keer te kopen en prima om te snoepen, beter om in je mond te doen in plaats van apart uit de wikkel te halen, bitesize is prima en dat is ook het idee van dit product. Wij vinden Twix echter een van de lekkerste candybar versnaperingen, dus dit product sprak ons enorm aan en prikkelde de smaakpapillen positief! Veel smaakplezier toegewenst! Snoepquest geeft de Twix Bites 8 van de 10 snoepjes.



Reacties