Suikerspinnen met bacon smaak snoep kopen of niet


Een suikerspin met bacon smaak?

Bacon is een product dat vooral wordt geassocieerd met een fikse dosis mannelijkheid. Mede door het internet heeft het dierlijke product veel stof doen opwaaien en is zelfs ontwikkeld tot een heuse levensstijl, mode icoon, hype en imago versterker. Natuurlijk speelt de voedselindustrie daar ook op in. Een snoepfabrikant uit Amerika heeft een zoet product ontwikkeld dat naar bacon smaakt, ja dat klinkt als een vreemde combinatie en dat is het ook. Wij stellen deze heuse Bacon Cotton Candy op de proef om erachter te komen of het product ook echt lekker is of het enkel een goede grap is voor een verjaardag. 


Cotton Candy is in de Benelux beter bekend als de ultieme kermis snack genaamd de suikerspin. Aan deze lekkere luchtige zoetigheid aan een stokje is nu een bacon smaak toegevoegd. Na de verpakking geopend te hebben en de Bacon Cotton Candy eruit te hebben gehaald is het even schrikken geblazen. Het lijkt alsof er een roze geverfd schaap geschoren is en de wolresten in deze verpakking terecht zijn gekomen. Een zoetige bacon geur komt in de neus terecht maar doet niet meteen de speekselkliertjes enthousiast vloeistof produceren in de mond. De wrange vreemde lucht maakt de hersenen in de war, ze weten niet goed of ze enthousiast moeten worden van deze berg wol of met afkeer en walging moeten reageren.

Suiker met bacon, een goede combinatie?


Ik probeer het zaakje uit elkaar te trekken en merk al direct dat de structuur verreweg van de luchtige, pluizige en zachte structuur van de suikerspin verwijderd is. Het voelt heel dik aan en voordat er een hap genomen borrelt er al een aarzelend gevoel bij me op. Na de moed verzamelt te hebben pluk is toch een stuk af en open mijn mond. Wat volgt is het trekken van een vies gezicht…de combinatie met de zoete industriële kunstmatige smaak van de suikerspin samen met de zoutheid van de vlezige bacon smaak maakt kortsluiting op het smaakpalet. 



Gatverdamme, dit is echt een heel vieze smaak en is absoluut geen heerlijk snoepgoed te noemen. De conclusie is dat Bacon Cotton Candy enkel lollig is om als geschenk aan je baconliefhebbende vrienden te geven om er een keer samen om te lachen en hem niet te kopen om een lekker van te snacken. Snoepquest geeft dit walgelijke product 1 van de 10 snoepjes.





Reacties