Milky Way Midnight Dark


Een Milky Way met pure chocolade en karamel

Er zijn niet veel candybars op de markt die gemaakt zijn van pure chocolade. De enige snoepreep die een standaard in pure chocolade is uitgevoerd is de Bounty, al wordt in Europa vooral de melkchocolade versie verkocht.



Deze speciale uitvoering van Milky Way is gemaakt van pure chocolade, de special edition is dan ook toepasselijk ‘Midnight Dark’genoemd. Ze hadden het ook ‘Milky Way Pure’ kunnen noemen maar natuurlijk klinkt Midnight Dark wat hipper. De wikkel ziet er aantrekkelijk uit en sluit mooi aan bij het ontwerp van de originele Milky Way verpakking. Er is een universum thema aanwezig waarin elementen van het universum aanwezig zijn, dit thema komt beter naar voren dan de originele Milka omdat de donkere lucht die bezaaid is met sterren beter aansluit bij de ruimte dan de witte wikkel.



De buitenkant van de reep heeft een donkere, pure kleur die me uitdaagde om een hap te nemen, ik was ondertussen uiterst benieuwd geworden hoe puur deze Milky Way candybar smaakt. Wanneer er een hap genomen wordt de witte nougat en zoete karamel zichtbaar, de lichte nougat biedt een scherp contract met de donkere chocolade, het is alsof je in de duisternis van de ruimte opeens een lichtpunt ziet. Als de smaak van de inhoud van de snoepreep vrij komt in je mond is het te merken dat er nog altijd veel suiker aanwezig is. De candybar blijft zoet, in de verte is een vleugje pure chocolade te herkennen. Als je werkelijk op zoek bent naar de smaak van pure chocolade is het beter om een reep pure chocolade te kopen want de focus ligt nog altijd op de zoetigheid van de zachte nougat die wordt aangesterkt door de kleverige karamel.



Wij horen van verschillende testpersonen op de redactie dat ze de Milky Way Midnight Dark veel te zoet vinden en dat klopt als je een pure smaak verwacht is deze erg zoet. Bovendien zitten er in Milky Way geen crisps, noten of wafels om de chocolade en nougat te transformeren tijdens het kauwproces. Maar dat weet je van te voren, want een Milky Way is nu eenmaal een Milkyway. Wat ons betreft is de French Vanilla Milky Way een betere limited edition en kun je beter een pure chocolade reep kopen als je een echte chocolade eter bent. Wij geven de Milky Way Midnight Dark 6 van de 10 snoepjes. 



Reacties