Lust jij een Twix met pindakaas smaak?


Twix met pindakaas, is dat lekker?

Ik zal maar direct van wal steken met deze snoep recensie over de nieuwe Twix editie: als je niet van pindakaas houdt dan kun je de Twix Peanut Butter maar beter skippen. Het kleffe goedje dat gemaakt is van gemalen pinda’s haat je of je houd er juist van. Deze Twix is gebaseerd op de smaak en volgt daarmee de voetstappen van Reese peanut butter cups en verwante producten. 



Het blijft toch een Amerikaans ding om candybars vol te proppen met pindakaas, in de Benelux zien we dat niet zo vaak en blijven ze vooral bij hele pinda’s. De Twix Peanut Butter ziet er qua uiterlijk precies hetzelfde uit als een normale Twix. De kern inhoud van de chocolade is ook niet zo afwijkend, behalve dat er dan een lading pindakaas in verwerkt is. 



De pindakaas smaak wordt subtiel vermengd met de karamel, chocolade en het biscuitgedeelte van de Twix inhoud. Doordat de verschillende elementen worden gemengd in je mond ontstaat er een lekker zacht en creamy geheel. Het is te merken dat er geen nep pindakaas smaakstoffen gebruikt zijn, hij smaakt goed en soms breekt er een vleugje zout doorheen wat zorgt voor een extra tint in de smaakbeleving. 


De verhoudingen zijn erg goed ten opzichte van elkaar al is misschien een kleine opmerking dat de biscuit wel minder crunchy is dan de originele Twix. Zelfs al lust je geen pindakaas dan kan ik deze Twix Peanut Butter zeker aanraden door de lekker subtiele smaak die er gecreëerd is. Wij van snoepquest.nl geven de Twix Peanut Butter 7 van de 10 snoepjes. 




Reacties