Gobstoppers: Amerikaanse snoepjes om uit te delen


Amerikaanse snoep: de Gobstoppers

In het verhaal van Willy Wonka and the Chocolate Factory, in het Nederlands beter bekend als ‘Sjakie en de chocolade fabriek’ zijn er veel bijzondere snoepjes te vinden die niet in de supermarkten verkrijgbaar zijn. De leider van de chocolade fabriek, Willy Wonka, is echter niet alleen maar fictief, het is een Amerikaanse snoepfabrikant die ernaar streeft om de meest lekkere snoepjes te creëren die opereert onder de naam van het fictieve personage van Roald Dahl.



Wij van snoepquest testen deze keer de Gobstoppers, een van de vele producten uit Wonka’s geheime recepten die te vinden zijn in de snoepfabriek. De Gob Stoppers zijn in het kort te beschrijven als Jawbreakers, in het Nederlands staan ze beter bekend als de toverbal, al heeft de toverbal een beetje een oubollig karakter waardoor de jeugd ze vaak toch gewoon Jawbreakers noemt. De Gobstopper is net zoals dit snoepgoed gewoon een bal suiker waar coating over coating over elkaar heen is geplaatst. De Gobstoppers zien eruit als kleine knikkers met veel verschillende bonte kleuren.



De suiker coating smaakt zoet en fruitig maar heeft niet echt een uitgesproken smaak. Er zijn geen uitgesproken fruitsmaken te bespeuren, normaal zou geel banaan of citroen smaak zijn en rood kersen of bijvoorbeeld aardbeien maar daar is niets van te herkennen. Binnen een aantal minuten worden ze bros en kunnen ze worden doorgebeten, mits je niet de tong gebruikt om door de vier verschillende lagen heen te gaan. De Gob Stoppers claimen erg lang mee te gaan door de ‘everlasting’ term die eraan toe wordt gevoegd. Dit wordt direct ontkracht want als je door de eerste laag van de Gobstopper heen bent is het gemakkelijk om erdoor heen te bijten waarna de binnenkant uit elkaar valt als gruis.



De poederachtige kern smaakt kunstmatig en is niet erg lekker te noemen. De Gobstoppers brengen niet veel innovatie in de wereld van het snoepgoed maar zijn wel prima geschikt om uit te delen en af en toe eens te nemen. Snoepquest geeft de Gobstoppers 4 van de 10 snoepjes!



Reacties