De Twirl, lekkere chocolade van Cadbury


Genieten van de chocolade repen van Cadbury Twirl

In Europa heeft Cadbury niet zoveel terrein weten te veroveren als in Amerika. Cadbury is daar razend populair en vergelijkbaar met de Milka chocolade die hier juist weer erg beroemd is. In de verpakking zijn twee Twirls toegevoegd die je kunt delen als je niet gulzig bent ingesteld.


 De Cadbury Twirl lijkt erg veel op de Flake. Het lijkt erop dat de producent als basis de Flake heeft genomen en daarover heen een zachte laag chocolade heeft gegoten. Qua eetbeleving is deze veel makkelijker te eten als de Twirl door de solide laag chocolade die het Flake gedeelte af heeft gesloten. Door de coating valt hij niet meer uit elkaar over je kleding, tussen de bank of het toetsenbord. De Twirl is net zoals de Flake samengesteld uit flinterdunne laagjes Cadbury chocolade die op elkaar gedrukt zijn.


Er zit genoeg lucht tussen de lagen waardoor de knapperige texture ontstaat. Het is niet de meest interessante chocolade reep, de smaak is licht en zacht. Lekker Cadbury chocolade smaak in de mond. In vergelijking met de Flake is de Twirl een duidelijke aanrader waar de voorkeur naar uitgaat, door de chocolade coating aan de buitenkant wordt de smaak intensiever en komt er een beetje een extra crunch bij.

Een extra bijkomst is dat er minder geknoei ontstaat na het nemen van een hap. Een tip: Cadbury candybars kunnen het beste even in de koelkast worden gelegd, dan is de chocolade wat vaster anders valt hij snel uit elkaar en wordt het een zooitje, alleen niet zo erg dan de Amerikaanse candybar: Flake, die we eerder beoordeeld hebben. De Twirl van Cadbury geven we 7 van de 10 snoepjes!



Reacties