De Crunch snoepreep gemaakt van witte chocolade


Witte chocolade met Crunch

De Crunch van Nestle is jarenlang de marktleider geweest op het gebied van candybars die gevuld zijn met crispy rijstkorrels en chocolade. Sinds het uitkomen van de chocolade snoepreep hebben ze steeds meer populariteit verloren en werden ze ondergesneeuwd door andere A-merken candybars. Toch zien we hier en daar nog een Crunch verschijnen in de winkelschappen.



De Crunch heeft wel een positieve ontwikkeling doorgemaakt waardoor de samenstelling verbeterd is door de jaren heen. Er zit nog altijd geen echte chocolade smaak aan, deze is vrij oppervlakkig en het smaakt meer naar boter en suiker in plaats van cacao. Haar naam maakt ze nog altijd wel waar want de Crunch is nog altijd een van de meest knapperige snoeprepen die er verkrijgbaar zijn. Er zit zelfs een kleine hint naar zout in verwerkt die licht detecteerbaar is op de oppervlakte.



Om op de trend in te haken heeft Crunch nu ook een witte versie van hun candybar uitgebracht. Op de reep staat het bekende Crunch logo geperst. De witte chocolade is helaas niet van een hoge kwaliteit maar smaakt vooral boterachtig en zeer saai. Dat is jammer, want het hoofdingrediënt van deze speciale editie is toch de witte chocolade. Het is dat de gepofte rijstsplinters erin verwerkt zijn die voor een aangename textuur zorgen tijdens het kauwen, anders was het helemaal niet echt iets speciaals te noemen.



Helaas is de witte chocolade niet genoeg om het product opnieuw leven in te blazen net zoals de Biskoto chocolade reep dat heeft trachten te doen voor de Crunch candy bar. Vandaar dat deze Crunch White ook maar een schamele 3 van de 10 snoepjes krijgt van snoepquest.






Reacties