De chocolade snacks van Lion: Popchocs

De Lion Popchocs: heerlijke chocolade snacks!

Dit product van Lion is niet meer te koop in de meest voor de hand liggende winkelschappen en zijn slechts enkel alleen nog online te bestellen of hier en daar af en toe in een gespecialiseerde snoepwinkel te vinden. Dat is jammer vinden wij van snoepquest omdat de pop choc een erg lekker concept is dat tien jaar geleden ongeveer zijn intrede deed in de wereld van het snoepgoed. 



Pop Chocs hebben het formaat van gewone knikkers, ze zijn ongeveer even groot als een Malteser, enkel zijn ze wat grilliger qua structuur en niet zo glad en rond te noemen. De pop chocs zijn bite-size chocolaatjes waardoor ze lekker zijn te consumeren, het is heerlijk om er eentje of meerdere in je mond te ‘poppen’. De pop choc versie van Lion is een van de lekkerste die te koop is. De chocolade balletjes zijn gevuld met knapperige granen en een flinterdun op elkaar gedrukte wafelstructuur. 



De chocolade brengt een aangename romige boterachtige smaak met een vleugje cacao tot stand in de mond. De krokante inhoud wordt verzorgd door de dunne wafeltjes die heerlijk zijn om op te kauwen, de popchocs krijgen een erg crunchy geheel hierdoor. Er zit geen karamel in de pop chocs, dus de kleverigheid die je wel verwacht bij het eten van een Lion is niet aanwezig, maar hey dat mag de pret niet deren. Zonder karamel zijn de popchocs ook erg lekker, sommige mensen die het product kopen verwachten dat ze een Lion product kopen en dat er dezelfde smaakbeleving wordt opgeroepen. Het gaat niet echt om de chocolade of kauwbaarheid bij deze Lion Popchocs, de nadruk ligt op de crunch die door de granen en wafel lagen wordt opgewekt. 



De balletjes verdwijnen snel op de tong tijdens het kauwproces waarna er een aangename suikersmaak overblijft. Jammer genoeg zijn ze niet meer standaard te verkrijgen in de supermarkt schappen en moeten ze online worden besteld. Dus dat doen we dan ook sporadisch hier bij de redactie van snoepquest. Wij geven de Lion Popchocs 8 van de 10 snoepjes!



Reacties