De chocolade reep van Flake, Amerikaanse snoep


De Flake reep: snoep en chocolade uit Amerika

In Nederland is de chocolade van Cadbury niet erg bekend. In Amerika is Cadbury een van de marktleiders op het gebied van chocolade zaligheden. De candybar genaamd Flake is een van hun paradepaardjes. Deze bar bestaat uit een unieke samenstelling van de chocolade die een bijzondere structuur maakt. De Flake is per ongeluk uitgevonden toen medewerkers van de chocoladefabriek de overtollige restchocolade die uit de vormen kwamen. De vlokken ofwel flakes zijn verzameld en vervolgens bij een gedrukt tot een reep. 



Het uiterlijk van de flake is te beschrijven als een houten boomstam gemaakt van chocolade. De bar is opgebouwd uit ontzettend veel flinterdunne laagjes die op elkaar zijn gedrukt en dat is te merken als je de snoepreep uit de verpakking haalt. Wanneer je een hap neemt van de Flake wordt nogmaals bevestigd waarom deze chocoladereep deze naam heeft gekregen. Zonder te knoeien is deze reep onmogelijk op te eten omdat hij ontzettend uit elkaar valt. Het is verstandig om de Flake niet boven je toetsenbord te eten en uit de buurt te houden van iets dan niet vies mag worden. 

Splinters chocolade in je mond

 In je mond versplinterd het blok chocolade hout uit elkaar net zoals een echte boomstam dat doet als je hem met een bijl kapot mept. Het is een uniek fenomeen dat ontstaat in de mond omdat de dunne op elkaar gedrukte laagjes chocolade zo uit elkaar vallen. De chocolade is erg zacht en smelt lekker in de mond. De flaky textuur wordt omgezet in een smeuïge substantie die erg zacht is. De interessante structuur plakt vast aan je gehemelte omdat deze vrij zacht en droog blijft.



De smaak is te omschrijven als tonen van kruidachtig, nootachtig en zelfs karamelachtig. De Flake is een lekker zachte Cadbury chocolade reep die door de vlokken structuur lekker zacht en smeuig is, maar aan de andere kant ook droog, Snoepquest geeft daarom 6 van de 10 snoepjes aan de Flake





Reacties