bijzonder snoepgoed: de chocolade van Marabou Daim


De Daim is een chocolade snoepgoed dat uitgevonden is in Zweden en heeft nog altijd een beetje moeite om door te breken in de wereld van de zoetigheid. De  winkelketen IKEA draagt een steentje bij aan het populair maken van deze candybar en in sommige supermarkten heeft deze zoete versnapering dan ook al standaard in hun assortiment opgenomen. Het Scandinavische merk Marabou heeft verschillende producten uitgebracht die gebaseerd zijn op de originele samenstelling die door Daim wordt aangeboden.

De Marabou heeft de door Daim geïnspireerde snoep in een rolvorm uitgebracht die te vergelijken is
met de Rolo. Dat deze rol met chocolaatjes sterk doet denken aan de Rolo wordt nogmaals bevestigd door de soortgelijke chocolade snoepjes die in de cilindervormige verpakking zitten. De Marabou Daim is compleet gemaakt van chocolade waar stukjes toffee met amandelsmaak door heen zijn verwerkt, dit is dezelfde gruis die ook in de originele Daim zit. Deze krokante bits zorgen voor een lekkere crunch en smelten lekker samen met de lichte melkchocolade. Doordat de krokante karamelsplinters verdeeld zijn door de chocolade wordt de focus meer gelegd op de chocolade en zijn de Daim stukjes enkel toegevoegd voor een extra smaakbeleving.


In de kauwbare substantie wordt de chocolade versmolten met de stukjes Daim die al snel samen mengen met het geheel in de mond. Een aangenaam voordeel hiervan is dat dit Daim product minder tussen de kiesgroeven blijft plakken tijdens het eten dan soortgelijke concurrenten in het genre. Een eventuele verbetering zou kunnen zijn dat er een betere kwaliteit chocolade zou kunnen worden gebruikt om tot een aantrekkelijkere chocolade smaak te komen. Uiteindelijk blijft toch de originele Daim het lekkerste, maar voor de echte Daim lovers is dit een lekker uitstapje dat niet gemist mag worden. Wij geven de Marabou Daim 7 van de 10 snoepjes. 




Reacties