Amerikaanse snoep kopen de Rainbow Nerds


Er is maar weinig bekend over de herkomst van de kleine snoepwezentjes genaamd de Nerds. Ze zijn net zoals de Dummies fictieve wezens gemaakt van snoep die geen cultuur of geschiedenis kennen. Deze lekkere Amerikaanse snoepjes vergaren steeds meer populariteit onder de snoep liefhebbende jeugd in Europa. Er zijn ontzettend veel verschillende Nerds soorten op de markt te verkrijgen, deze keer voelt Snoepquest de Rainbow Nerds aan de tand.

De kleurrijke verpakking van deze Rainbow versie oogt aantrekkelijk aan de buitenkant, met zo’n naam is het ook logisch dat er meerdere tinten aanwezig zijn om het uiterlijk wat op te fleuren. In de verpakking zitten vijf verschillende soorten Nerds die de kleuren van de regenboog representeren. De kleuren roze, paars, oranje, geel en groen staan voor de smaken aardbeien, druiven, appel, limonade en sinaasappel. Samen bieden ze een smaakbeleving die een zoete en zure smaak tot uiting brengt op je tong. Wij zijn geen fan van de smaakbeleving die deze Nerds bieden, ze smaken erg kunstmatig vinden wij, ook al wordt er geclaimd dat er enkel natuurlijke ingrediënten gebruikt zijn. De Nerds vallen vreemd uit elkaar in de mond en laten een rare nasmaak achter. 


Het zuur vormt samen met de suikerkern en coating geen lekkere combinatie met elkaar. Ondanks dat zijn de Nerds nog wel altijd prettig om op te eten, ze zijn lekker crunchy en niet te hard om door te bijten. Het is mooi om te zien hoe de vormen hetzelfde zijn, maar toch telkens anders. Omdat er zoveel in een verpakking zitten is het vaak chaotisch en tijdrovend om een hoopje van je favoriete smaken Nerds samen te stellen, zo word je bijna geforceerd om een hap Nerds tegelijkertijd in je mond te doen omdat het zoveel werk is om ze apart te selecteren. De eerder uitgebrachte verpakkingen Nerds lossen dit slimmer op, deze hadden bijvoorbeeld twee verschillende afgesloten delen ingebouwd in de verpakking die de inhoud verdeelde.

De twee verschillende soorten nerds konden dan naar keuze gewisseld worden. Zo waren ze apart goed te onderscheiden en kon een wirwar van smaken voorkomen worden. Dit is een nadeel voor ons omdat we graag de Nerds sorteren en apart van de smaken willen genieten. Een ander nadeel van de Nerds is dat ze erg klein zijn, wanneer je er per ongeluk een aantal knoeit dan zijn ze vaak spoorloos, zo verdwijnen ze bijvoorbeeld al heel snel tussen de spleten van de bank of tussen het toetsenbord. Je kunt al lezen dat wij van snoepquest over het algemeen niet zo verzot zijn op de Nerds, onze voorkeur gaat uit naar de vergelijkbare Skittles, Dummies of Fruitella bijvoorbeeld, die smaak en textuurbeleving overtreffen ten opzichte van de Nerds en we als alternatief aanraden.

Snoepquest geeft de Rainbow Nerds 2 van de 10 snoepjes.




Reacties