Amerikaanse snoep, de Crunchie snoepreep


De Crunchie: een Amerikaanse brosse honing snoepreep

De Amerikaanse snoepreep Crunchie heeft niets te maken met de Crunch candybar. De Crunchie is een Amerikaanse reep die de focus legt op honing. De slogan op de candybar luidt ‘Get that Friday feeling with Crunchie’, waar dit op slaat is ons een raadsel. Er wordt gesuggereerd dat het vrijdag gevoel, de dag dat het weekend aanbreekt, kan worden opgewekt door het eten van een Crunchie reep. Helaas kregen wij van Snoepquest geen ‘Friday feeling’ door het eten hiervan, dat is pas als we om vijf uur ’s middags klaar zijn met werken. 


De inhoud van de Crunchie


Genoeg daarover, we gaan verder met het uiterlijk en innerlijk van de reep. Nadat de wikkel eraf is gehaald is er een solide chocolade bar te zien. Van binnen is de Crunchie gevuld met een kern die eruit ziet als een brosse honingraat, de kleur is ook te vergelijken met de goudgele glans van honing. Doordat er veel luchtbelletjes in de inhoud aanwezig zijn doet de naam van deze reep zichzelf eer aan. Tijdens het kauwproces is het te merken dat de inhoud zeer bros is door deze structuur. Terwijl je aan het kauwen bent ontstaat er een substantie die te beschrijven is als een tijdelijke kauwgom in de mond met honing en toffee smaak. De aangename zoetigheid wordt gemakkelijk te kauwen, al gaat helaas de toffee wel flink tussen de groeven van je kiezen zitten, dit is minder erg als de stukken karamel die Daim achterlaat tussen je tanden. 


Er is niet veel chocolade aanwezig in de Crunchie en dat is wel lekker want bijna elke candybar legt de focus op chocolade. Deze reep moet het echt hebben van de lekkere met honing doordrenkte inhoud. De Crunchie is heerlijk krokant en heeft geen overdreven honing smaak, de hint naar dit bijenproduct is subtiel te noemen en heeft niet dezelfde intensiteit als die van pure honing. De zoetheid van de honing wordt afgebroken door het mengen van de brosse en krokante elementen die op een slimme wijze samen smelt met de zachte melkchocolade. Snoepquest beoordeelt de Crunchie met 8 van de 10 sterren.




Reacties