speciale snoep uit Japan Pocky chocolate almond crush


SNOEP UIT JAPAN: POCKY CHOCOLATE ALMOND CRUSH


Wij van SnoepQuest zijn dol op vreemde buitenlandse zoetigheden die we nog niet kennen. Het is altijd leuk om nieuwe snoep uit alle hoeken van de wereld te proberen en zo kwamen we bij de beslissing om een aantal Japanse versnaperingen te testen.
pocky snoep lekker
De verpakking van Pocky Chocolate Almond Crush is gevuld met een aantal sticks die bedekt zijn met een laag chocolade. De sticks zijn gedoopt in een chocolade saus die pocky snoep japansgestold is op het bovenste gedeelte van de sticks, beneden is er een stukje vrij gelaten zodat het biscuit gedeelte tussen de vingers kan worden geklemd. De chocolade is voordat hij gestold is in vloeibare staat nog eerst door een berg amandelschilfers gehaald waardoor ze met de chocolade vermengd zijn. De biscuit is vrij droog en niet echt knapperig, wat je wel verwacht als je kijkt naar het uiterlijk, maar jammer genoeg is het niet zo knapperig en bros als verwachting schept. De chocolade is ook niet echt van een hoge kwaliteit en smaakt meer naar suiker en dat betekent dat er weinig tot geen cacao inzit. De amandelschilfers zorgen voor een extra dimensie aan de smaakbeleving en is enigszins een goedmakertje tegenover de weinig interessante zachte biscuit. De amandelschilfers worden al snel vermengd met de chocolade tot een zacht mengsel in je mond.
De Pocky Chocolate Almond Crush sticks zijn ideaal om als traktatie op tafel te zetten of als tussendoortje. Een nadeel is wel dat de sticks vrij snel op zijn als je even aan het knabbelen bent. Het is jammer dat de kwaliteit van elk individueel element van deze candy te laag is om deze zoete snack vaker te kopen en bovendien is de prijs te hoog vanwege de extra kosten om het snoepgoed te importeren vanuit Japan.
SnoepQuest beoordeeld de Pocky Chocolate Almond Crush met 3 van de 10 snoepjes.
snoep beoordeling 3 van de 10

Reacties