snoep review: Reuze mergpijpen zijn reuze lekker


Wat direct opvalt aan deze zoete snack cakes is dat ze van een flink formaat zijn, vandaar dat ze ook als bijvoeglijk naamwoord ‘reuze’ voor hun naam hebben. Deze mergpijpen zijn een maatje groter dan het verre neefje van deze lekkernij: de bokkenpoot. Deze gigantische chocolade cake versie van de bokkenpoot ziet er visueel zeer aantrekkelijk uit en nodigt uit om direct je tanden in te zetten. 


Het grote blok is aan de uiteinden voorzien van pure chocolade, daar tussen in zit een gedeelte die
een brug en connectie vormt naar de twee uiterste gedeeltes van de mergpijp. De bodem is gemaakt van pure chocolade. Na een hap genomen te hebben van deze lekkere snoepcake ontmoeten je tanden de verschillende lagen waar de mergpijp uit opgebouwd is. Direct zijn alle ingrediënten van het product aanwezig om met elkaar te vermengen. Tijdens het kauwproces valt het direct op dat de zachtheid en zoetheid heerlijk met elkaar worden vermengd. De witte fondant laag smelt perfect samen met de zachte cake en de pure chocolade. Het gesuikerde witte chocolade laagje werkt heerlijk samen met de cakevulling. Het kleine laagje zoete frambozengelei dat als een jam over de cake laag gesmeerd is maakt het geheel af door een extra dimensie aan de zoetigheid toe te voegen. 



Door het geheel heen is tevens een vleugje kokos en een hint van marsepein te herkennen, zeer subtiel zodat het niet overheerst. De pure chocolade is tevens geen hoofdrolspeler doordat deze wordt verzacht door de samenwerking van de andere ingrediënten. De reuze mergpijp is een ontzettend zoete cakesnack die voldoening geeft door het formaat. Wij houden van deze suiker reus en daarom geven we de reuze mergpijp een reuze hoge beoordeling. 

Snoepquest geeft de reuze mergpijp 9 van de 10 snoepjes!




Reacties