Lust jij een KitKat met aardappelsmaak?


Een KitKat met zoete aardappelsmaak lekker?

In Nederland is steeds vaker snoep uit Japan te koop. Wij van SnoepQuest kochten dapper een bizarre variatie van de iconische KitKat snack om uit te testen: De KitKat Ovenbaked Sweet Potato. In het verre oosten heerst nogal een bijzondere cultuur die afwijkt van de norm die de rest van de wereld hanteert. Op het gebied van snoep bestaan er eigenaardige combinaties en vreemde smaken die hier nooit de supermarkt schappen zouden halen, wat dacht je bijvoorbeeld van de KitKat met komkommer smaak?

Een KitKat uit de oven!

Op de verpakking van de KitKat Ovenbaked Sweet Potato staat tussen de Japanse symbolen een lichtgele KitKat afgebeeld, die in eerste instantie lijkt alsof hij gemaakt is van witte chocolade. Daarnaast staat dezelfde KitKat afgebeeld, maar dan na het proces in de oven te zijn ondergaan waardoor het meer op een klein cakeje of mini-broodje lijkt. Het bijzondere aan deze KitKat soort is dat ze in de oven kunnen worden omgetoverd tot een heuse warme KitKat snack! De hitte die de oven produceert zorgt ervoor dat ze worden getransformeerd tot een KitKat toast. Ondanks dat het nogal vreemd in oren klonk waren we benieuwd naar deze bizarre KitKat snack en ze in de oven geschoven. We bakten ze binnen 5 minuten op 175 graden, omdat elke oven anders is qua hittevorming is het belangrijk om ze nauwlettend in de gaten te houden, als de KitKats beginnen te smelten en er een goudbruin laagje op het oppervlak ontstaat kitkat sweet potato 01zijn ze klaar. De toast laag op de KitKats ziet er aantrekkelijk uit en is vergelijkbaar met de kleur die een afbakbroodje krijgt na in de oven te zijn bereid. De KitKat Sweet Potato snacks hebben een croissantachtige structuur die ervoor zorgt dat deze lekker knapperig is. Tijdens het kauwen is het vervelend dat de snack blijft plakken in de groeven van de kiezen, dit leidt ontzettend af van de smaakbeleving.

KitKat Ovenbaked Sweet Potato lekker?

De smaak van deze snack erg vreemd is, er komt een rare zoete smaak vrij in je mond die te beschrijven is als een boterachtige aardappelpuree met een flinke schep suiker erdoorheen. Absoluut geen aangename combinatie want het is gek om de associatie tussen aardappelchips of aardappelpuree met zoetigheid te proeven als je snoep aan het eten bent. Bovendien is de originele KitKat smaak is ver te zoeken bij deze KitKat Sweet Potato snacks. Na ze toch geproefd te hebben met een open mind komen we tot de conclusie dat dit niet de snack is die iedere snoepfreak gegeten zou moeten hebben. De dertien KitKats die in de zak zitten kunnen ook zonder ze af te bakken gegeten worden, dan zijn ze iets beter te pruimen omdat ze in de koude vorm meer vertrouwd smaken dan de warme versie. Er bestaat natuurlijk een snoep liefhebbend publiek die wel van deze snacks zullen smullen, laat ons weten hoe jij ze vond!
SnoepQuest beoordeelt de KitKat Sweet Potato met 2 van de 10 snoepjes.

Reacties