De Nerds Verry Berry snoep: smaaktest!


Nerds, de beroemde snoep uit Amerika

Nerds is een snoepgoed dat in de loop der jaren uit Amerika zijn overgewaaid richting Europa om zo ook bij ons in de verschillende snoep schappen te belanden. De Nerds candy wordt door de supermarkten geweerd en zijn enkel verkrijgbaar in snoepspeciaalzaken. De Nerds doen sterk denken aan de snoepjes genaamd Dummies die in de jaren 90 populair waren. Ook tonen ze uiterlijke kenmerken en smaakovereenkomsten die sterk doen denken aan Skittles. De verschillende variaties van Nerds die uit zijn gebracht worden op de proef gesteld door Snoep Quest, deze keer is het de beurt aan de ‘Verry Berry’ uitvoering van de Nerds Rope.
nerds rope vies

Een wormachtige snoepslinger

De vorm van de Nerds Rope is te beschrijven als een geleiachtige snoepslinger waar drie verschillende soorten Nerds candy aan vast zitten geplakt. De stengel is dertig centimeter lang, het is direct al een tegenvaller dat er een teleurstellend gevoel op wordt gewekt als er te zien is dat de verpakking vele malen groter is dan de snoepslinger zelf. De slappe slinger is moeilijk vast te houden en dreigt uit de handen te ontsnappen alsof je een zachte regenworm wilt proberen vast te houden die weg wil glibberen uit zijn tijdelijke hechtenis. Er ontstaat ook een lichte dreiging dat de nerds er elk moment af kunnen vallen, ondanks dat deze wel goed zijn bevestigd wekken ze de suggestie dat dit niet zo is. Het is jammer dat de rode slinger een hoge slapheidsfactor heeft. Het snoepgoed ziet er verder feestelijk uit, aan de rode jelly  zitten op een kleurrijke wijze drie verschillende soorten Nerds bevestigd.
nerds rope_1

De Nerds Rope: een afrader!

De gummy heeft een zoete aardbeien smaak, echter is er bijna niets van de fruit smaak te herkennen op je smaakpapillen omdat de sterke zurigheid van de Nerds overheersen. Door het kapotbijten van de Nerds ontstaat er een vreemd zuur sapje in de mond die samen met het kauwen op de jelly candy vreemd aanvoelt en niet lekker smaakt. De harde Nerds vallen op een onaangename wijze uit elkaar nadat je tanden door de crunchy suikercoating laag heen gebeten hebben. De zure smaak die daarna vrij komt vormt in combinatie met de zachte gummy verzorgd absoluut geen aantrekkelijk kauwplezier. In onze ogen en vooral volgens onze tong, is deze gelei staaf met aardbeien smaak en Nerds daarom geen aanrader. We zijn absoluut geen fan van deze vreemde wormachtige jelly met overdreven zure Nerds. Als je Nerds over het algemeen wel lekker vind is het aan te raden om de normale versie te kopen en ver uit de buurt te blijven van de Nerds Rope.
SnoepQuest beoordeelt de Nerds Rope: Verry Berry met 1 van de 10 snoepjes!
snoep beoordeling 1 van de 10

Reacties