chocolade review: Maltesers Bar, Maltesers in snoepreep vorm


Mars heeft naast haar traditionele candybar vele andere producten op de markt gebracht. Door innovatie en creativiteit zijn bijvoorbeeld de Maltesers ontstaan. De populariteit van het Maltesers snoepgoed is uitgebreid met een heuse candybar versie van het product. De ontzettend lekkere chocolade balletjes met een krokante vulling zijn nu in een reepvorm verkrijgbaar. 



In de Teasers bar zitten dezelfde ingrediënten verwerkt die ook in de originele Maltesers zitten. Er wordt dapper van de traditionele candybar vorm afgestapt waardoor het uiterlijk opvalt. In de bar zijn de ronde bolletjes van de originele Malteser verwerkt waardoor het eruit ziet als een collectie grote en kleine chocolade bubbles. Ondanks dat het duidelijk is dat de vorm gebaseerd is op de balletjes roept het geheel toch wat vraagtekens op. Het brein associeert deze verzameling gevarieerde bolvormen met andere concepten. Voor mij zijn het zeer duidelijk Malteser bubbles en geen ‘aambeien’, ‘borsten’ of een ‘trosje druiven’ zoals ik weleens van andere snoepliefhebbende collega’s hoor. Enfin, genoeg over het uiterlijk van de snoep. 



Van binnen is de Teasers bar gevuld met solide chocolade. Daardoorheen zijn lekkere crunchy stukjes te vinden die gemaakt zijn van dezelfde inhoud die in de originele Maltesers balletjes te vinden zijn. De gruis van de krokante inhoud is erg lekker en zorgt voor een aangename kauwbeleving. De zachte chocolade smaakt richting cacao en van een goede kwaliteit. De verhouding tussen chocolade en vulling is groter dan in de normale Maltesers, er is meer chocolade aanwezig waardoor de Teaser een chocolade candybar is met hints naar een brosse biscuit. Ondanks dat de Teaser in een lekkere vorm is gegoten blijven de originele Malteser balletjes toch favoriet op Snoepquest.nl.

De Maltesers Teasers krijgt van Snoepquest 7 van de 10 snoepjes!






Reacties