Bros chocolade bolletjes met luchtige bubbles


De snoepreep van Bros in bolletjes vorm

Bros is een snoepgoed dat niet weg te denken is uit de schappen van de supermarkt. Net zoals het weleens gebeurd bij de andere beroemde candybars moeten de snoepfabrikanten af en toe een keer met iets nieuws op de proppen komen omdat de snoep anders wordt ondergesneeuwd door het brede aanbod in de supermarkten. De laatste jaren is Nestle flink bezig geweest om aan de weg te timmeren om hun product nieuw leven in te blazen en dat beperkt zich niet alleen tot de vormgeving van de verpakking in een nieuw jasje te stoppen. Zo is een tijdje geleden de Bros in tablet vorm uitgebracht, jammer genoeg is dit gewoon de bekende Bros smaak in een reepvorm gegoten en is er verder geen innovatie te bekennen. Het nieuwe product van Nestle zijn de Bros Bubbles, een goed voorbeeld van beter goed gejat dan slecht bedacht. 



Bros bubbles: hapt lekker weg!


Veel andere snoepjes zijn ook al als balletjes uitgebracht, neem de Popchocs van KitKat en Lion of de Mars Planets bijvoorbeeld. Het is dan ook niet gek dat Bros inhaakt op deze inmiddels niet meer nieuwe trend. Ondanks dat Bros later is gekomen met de bolvormige versie van hun paradepaardje is het niet te laat en dat is te wijten aan de kwaliteit van het snoepgoed. Er zijn twee soorten bubbles tegelijkertijd uitgebracht, de witte en de melkchocolade versie. Onze voorkeur gaat duidelijk uit naar de witte versie, waar we dan ook meer op ingaan dan de standaard versie omdat deze speciale kenmerken heeft. Wat direct opvalt is dat de ronde balletjes, ofwel bubbles, half wit en half bruin zijn gekleurd en uiteraard kenmerkt dat ook direct hun smaak.


Bros Bubbles chocolade: geslaagd?


De bubbles zijn gevuld met een luchtige vulling waarin de bekende bellenstructuur te vinden is. Bij
de witte versie is deze gemaakt van melkchocolade waaraan een subtiele vanillesmaak aan toe is gevoegd. Hierdoor ontstaat een heerlijke samenwerking tussen vanille en witte chocolade, de melkchocolade verdwijnt al snel en dat is helemaal niet erg want deze smaak legt focus op de witte chocolade. Naast de lichte vanille smaak is een boterachtige tint te herkennen die te verwijten is aan de toevoeging van witte chocolade, deze toon in de smaakbeleving leidt soms wat af maar dat is dan ook het enige kleine minpunt. De Bros Bubbles zijn heerlijk om te eten, ze smelten op de tong en laten je met een gevoel van voldoening achter, de ingrediënten smelten heerlijk samen tot een zalige substantie tijdens het kauwproces. Het is daarom erg jammer dat ze zo snel op zijn. Een leuke tip is om deze Bubbles in te zetten als decoratief element op een taart, cake of ander toetje.

Wij van SnoepQuest beoordelen de Bros Bubbles met 9 van de 10 snoepjes!










Reacties